Pril geluk

Info

Auteur: Paul Coppens, naar het gelijknamige boek van Guy Didelez

Actrice: Stefanie Moens

Regie: Jacques Van Avermaet

Duur: 90 minuten (een korte pauze is voorzien)

Aantal opvoeringen: 10

Onderwerp: Kindermishandeling

Leeftijd: + 16 jaar.

Inhoud

Hanne Daelemans woont in het opvanghuis Pril Geluk . Al is er van geluk weinig sprake. Het echtpaar dat het tehuis leidt, doet dat met ijzeren hand. De kinderen leven onder een strak regime en worden bij het minste zeer hard aangepakt. Simona en haar man houden er zo hun eigen methodes op na wat straffen betreft. Het enige wat hen interesseert is geld. Hier heeft alles zijn prijs.

Weetje

De boekversie van deze monoloog vertelt het levensverhaal van Anne Thielemans, die samen met een aantal andere kinderen en jongeren terechtkwam in ‘Het Gelukkige Kind’ bij Vilvoorde. De kinderen beweerden stuk voor stuk in het tehuis op een gruwelijke manier behandeld te zijn en trokken de zaak in proces. Toen de uitspraak kwam bleek de hele zaak verjaard te zijn.

Paul Coppens bewerkte dit aangrijpende verhaal tot een beklijvende monoloog.   

Hoewel het boek zeer graag gelezen werd en een derde druk behaalde is het momenteel helemaal uitverkocht. Je zal het dus in de bibliotheek moeten zoeken. Ook het toneelstuk werd jammer genoeg stopgezet. Wie een mooi alternatief wil kan kiezen voor Ik ben iemand/Niemand  een aangrijpend stuk over verborgen armoede in Vlaanderen.

Ben je op zoek naar informatie over andere toneelstukken die op basis van Guy’s boeken voor young adults gebracht worden, kijk dan zeker ook eens naar Het Pest Actie Plan, Gebroken Glimlach en Zwanenzang dat door het muzikale ensemble Dimlicht tot een muzikale voorstelling werd omgetoverd waarover je  hier ook nog wat meer info vindt.

Jongere toeschouwers kunnen dan weer genieten van Trezebelle, Ik heb ook geen pretentie Pestkoppen en Windbuilen en Het Pest Actie Plan.

 
 

Verteltheater van Guy Didelez (+9)

Verteltheater (+9): van Guy Didelez naar ‘Het Infernaat’ van Guy Didelez en Patrick Bernauw gebracht door Guy Didelez.

Duur: ca. 50 minuten.

Kan in alle omstandigheden gespeeld worden voor maximaal 100 toeschouwers (10 – 12 jaar)

Uitkoopsom: 350 euro (all in) + vervoerskosten

Info

Van het Infernaat bestaat niet alleen een boek, een cd en zelfs een heus schoolfeest, maar ook een toneelbewerking waar Guy Didelez zelf mee rondtrekt.

Het Infernaat… is een internaat voor keikoppige en mega-dwarse leerlingen van wie de verbeelding al eens op hol slaat. Guy Didelez heeft school gelopen in het Infernaat en nu heeft hij daar zelfs een heus boek over geschreven! Hij komt dan ook graag bij u op school of in de bib. vertellen hoe hij daar terechtgekomen is, wie er lesgeeft, wat hij daar beleefde en hoe hij tenslotte uit het Infernaat ontsnapte.

‘Ontsnapt uit het Infernaat’ is gebaseerd op ‘Het Infernaat’, een boek dat door de jeugdige lezers verslonden wordt en inmiddels al aan een zesde druk toe is. Het is een nu eens humoristische, dan weer spannende, altijd fantasievolle brok verteltheater die de leerlingen gedurende de hele voorstelling in de ban houdt.

Voor meer info over deze voorstelling kunt u terecht bij Guy Didelez op 03/647.02.06 of guy.didelez@scarlet.be?

Wil u meer weten over de voostelling: ‘De Vis in de Boom’ (voor tweede en derde kleuterklas + eerste leerjaar?)

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden