Ontsnapt uit het Infernaat

Verteltheater van Guy Didelez (+10)

Van het Infernaat bestaat niet alleen een boek, een cd en zelfs een heus schoolfeest, maar ook een toneelbewerking waar Guy Didelez lange tijd zelf mee heeft rondgetrokken.

In die voorstelling vertelde hij dat hij zelf jarenlang had school gelopen in Het Infernaat, een internaat voor keikoppige en mega-dwarse leerlingen van wie de verbeelding al eens op hol sloeg. Meer nog: hij had er zelfs een boek over geschreven. Hij kwam dan ook graag in de school of in de bib naspelen hoe hij daar terechtgekomen was, wie er lesgaf, wat hij daar beleefde en hoe hij tenslotte uit het Infernaat ontsnapte.

Hoewel Guy met heel veel plezier terugdenkt aan de vele voorstellingen die hij in de loop van de jaren heeft gegeven, is hij intussen gestopt om er zelf mee rond te toeren. Maar geen nood: het boek dat inmiddels al aan een zevende druk toe is en samen met ‘Kadavergedaver’ en Duistere Middeleeuwers‘ in de verzamelbundel ‘Schimmen uit de vergeetput’ werd opgenomen is nog altijd in de winkel te koop en ook het schoolfeest  kan nog altijd gespeeld worden.

Dat Guy het stuk niet meer voor je klas komt spelen wordt  ruimschoots gecompenseerd door de vele lezingen die hij in scholen en bibliotheken komt geven en waar hij ook na al die jaren naast vele andere boeken over het hilarische en tegelijk toch ook spannende Infernaat vertelt.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden