De vis in de boom

Verteltheater van Guy Didelez 

Met De Vis in de Boom sloegen Joke De Vloed en Guy Didelez als auteursduo voor het eerst de handen in elkaar. Dat resulteerde in een poëtisch-filosofisch verhaal voor jonge kinderen over een visje dat meer wil dan alleen maar zwemmen.

Guy bewerkte het boek ook tot een vertel- en toneelversie. Geen moeilijk toneel op een groot podium en ver van de kinderen. Nee, gedurende heel wat jaren bracht hij dit mini-verteltheater in een knusse, kindvriendelijke ruimte in de bib, op school of waar dan ook. Hij werkte vaak met een doorschuifsysteem van groepen van ongeveer 40 kinderen. Tussen de diverse voorstellingen werd telkens enkele minuten pauze gelaten zodat de volgende groep naar de vertelruimte kon komen.

Maar niets is eeuwig en omdat het altijd een gedoe was om het materiaal op te stellen en af te breken, is Guy er een aantal jaren geleden mee gestopt. Met pijn in het hart. Vooral omdat hij voor de doelgroep waar dit verteltheater zich op richtte (kleuters en eerste en tweede leerjaar) geen boeken heeft en bijgevolg ook geen lezingen geeft. 

Maar ja, er moeten nu eenmaal keuzes gemaakt worden in het leven en Guy heeft wel de beste herinneringen aan de vele opvoeringen die hij van dit verteltheater mocht brengen.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden