De Kikkerkus

Vertel- en meespeeltheater (+6)

 

In De Kikkerkus zet Guy Didelez het sprookje van de prinses die een tot kikker betoverde prins kust danig op zijn kop. Hoe voelt een prins zich, die in een gouden kooi wordt grootgebracht? Is hij jaloers op de kikkers die hele dagen in de vijver spelen, ongegeneerd kwaken of een lekker tukje in het zonnetje doen? Wil hij soms kikker worden? Moet hij dan ook een kikker kussen?

Patrick Bernauw bewerkte het boek van Guy tot een grappige en tegelijk ontroerende theaterproductie over de jonge prins Florian die koning moet worden, maar daar niks voor voelt. Guy Didelez vertelt het verhaal niet alleen, maar speelt het ook en laat de kinderen meespelen.

Guy trok jarenlang met dit vertel- en meespeeltheater door Vlaanderen om het in scholen en bibliotheken te spelen. Omdat lezers het boek na zo’n voorstelling wilden gaan lezen en het na verloop van tijd helemaal uitverkocht was en ook niet meer herdrukt werd is hij met de voorstelling gestopt. Maar geen nood. Hij geeft nog altijd lezingen voor kinderen uit het derde en vierde leerjaar over boeken die wel nog te vinden zijn.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden