De duistere middeleeuwers

Info

Teksten:  Patrick Bernauw en, Guy Didelez

Composities: Fernand Bernauw, Luc Borms en Robin + Ellick Geeroms

Arrangementen: Fernand Bernauw

Aantal opvoeringen: 48

Zowat elke school in Vlaanderen heeft zijn traditionele ‘schoolfeest’. Meestal zijn het de leerkrachten zelf die niet alleen de praktische organisatie van het schoolfeest, maar ook de creatieve invulling ervan voor hun rekening nemen.

Voor de scholen en de leerkrachten die een steuntje in de rug willen krijgen bij het opzetten van hun schoolfeest of musical – zowel wat teksten, muziek, concept en vormgeving betreft – schreven Patrick Bernauw en Guy Didelez eerder al twee schoolfeesten die intussen al vaak opgevoerd werden: Het Infernaat en De Poepsjieke poedel

Nu is er ook een afscheidsmusical voor het zesde leerjaar, die een beetje afwijkt en in eerste instantie niet voor de hele school bedoeld is, maar voor een enkele klas. (Hoewel het stuk – mits enkele ingrepen – in het verleden ook al als schoolfeest werd opgevoerd.) 

Het musicalpakket geeft de school een ruggengraat. Hoe groot uw eigen creatieve inbreng is, hangt geheel af van de mogelijkheden van de school en die van de kinderen. Deze productie werd zo opgevat dat alle kinderen van de klas kunnen participeren – niet alleen op het podium (dat niet eens noodzakelijk is) maar ook erachter of ernaast.

Het musicalpakket bevat naast de instrumentale en gezongen cd, ook een brochure met de theatertekst en regietips alsmede het boek waarin het verhaal werd opgenomen.

Inhoud

De musical ‘De Duistere Middeleeuwen’ vertelt het verhaal van Grietje. Zij valt op een mooie dag in een vergeetput, die daar al sinds de Duistere Middeleeuwen werd euh… vergeten. In de put maakt ze kennis met een aantal figuren die door de magische krachten van Clement de Kluizenaar al eeuwenlang in leven werden gehouden, en die je ook via de liedjes op de CD leert kennen, of via het jeugdboek van Guy Didelez en Patrick Bernauw.

Weetjes

Patrick en/of Guy schreven nog een aantal grappige (De poepsjieke poedelHet Infernaat) of gevoelige (In mama’s buik) schoolfeesten.  

Wil je De Duistere Middeleeuwers ook bij jou op school opvoeren, als schoolfeest of gewoon als musical, dan kan dat dank zij een heus musicalpakket, bestaande uit het jeugdboek, de instrumentale en gezongen cd, en de toneelbrochure. Je kunt het hele pakketje bestellen via Toneeluitgeverij De Scriptomanen

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden