Calamity Jane: de monoloog

Titel: Calamity Jane

Aantal opvoeringen: 11

Auteurs: Patrick Bernauw en Guy Didelez

Genre: Monoloog/Tragikomedie

Duur: 90 minuten

Decor: Zetstukken

Werd gespeeld door Melissa Leboeuf in een productie van Theatergroep Edelweiss

Inhoud:

Dit stuk is gebaseerd op historische gegevens, die ook terug te vinden zijn in het dagboek in briefvorm dat de wildwest-heldin haar leven lang bijhield en in de biografie die zij met de hulp van een ghostwriter liet verschijnen.

Daarin vertelt ze onder meer hoe ze destijds haar dochter Janey afstond voor adopite – de dochter die ze had uit een relatie met een andere legende van de Far-West, namelijk revolverheld Wild Bill Hickock.

Jane stond haar dochter af aan een Engelse koopvaardijkapitein en zijn echtgenote met de bedoeling het meisje een beschaafde opvoeding te geven, ver weg van het woeste Wilde Westen. Janey kreeg in eerste instantie niet te horen wie haar werkelijke moeder was.

Toen Janey al volwassen was geworden, wilde Jane haar dochter terug. Maar zou de dochter haar nog wel aanvaarden als haar moeder? En zou de moeder aanvaarden wat er van de dochter geworden was?

Weetjes

De monoloogversie is gebaseerd op het toneelstuk ‘De Dochter van Calamity Jane’ (geschreven in samenwerking met Patrick Bernauw) die in 1997 bekroond werd met de Theaterprijs Wim Verbeke voor adolescententoneel. Later verscheen er ook een musicalversie en een bijhorende CD met 12 liedjes en 2 sfeerstukken.

De monoloogversie is momenteel terug vrij. Actrices die er interesse voor hebben kunnen zich wenden tot guy.didelez@telenet.be. Ben je op zoek naar andere toneelstukken die op basis van Guy’s boeken voor young adults gebracht worden, kijk dan zeker ook eens naar Ik ben iemand/niemand, Het Pest Actie Plan, Gebroken Glimlach en Zwanenzang dat door het muzikale ensemble Dimlicht tot een muzikale voorstelling werd omgetoverd waarover je  hier ook nog wat meer info vindt.

Jongere toeschouwers kunnen dan weer genieten van Trezebelle, Ik heb ook geen pretentie Pestkoppen en Windbuilen en Het Pest Actie Plan.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden