Calamity Jane

Info

Titel: Calamity Jane

Aantal opvoeringen: 11

Auteurs: Patrick Bernauw en Guy Didelez

Genre: Monoloog/Tragikomedie

Duur: 90 minuten

Decor: Zetstukken

Het stuk werd een tijdlang gespeeld door Melissa Leboeuf in een productie van Theatergroep Edelweiss

Inhoud

Dit stuk is gebaseerd op historische gegevens, die ook terug te vinden zijn in het dagboek in briefvorm dat de wildwest-heldin haar leven lang bijhield en in de biografie die zij met de hulp van een ghostwriter liet verschijnen.

Daarin vertelt ze onder meer hoe ze destijds haar dochter Janey afstond voor adoptie – de dochter die ze had uit een relatie met een andere legende van de Far-West, namelijk revolverheld Wild Bill Hickock.

Jane stond haar dochter af aan een Engelse koopvaardijkapitein en zijn echtgenote met de bedoeling het meisje een beschaafde opvoeding te geven, ver weg van het woeste Wilde Westen. Janey kreeg in eerste instantie niet te horen wie haar werkelijke moeder was.

Toen Janey al volwassen was geworden, wilde Jane haar dochter terug. Maar zou de dochter haar nog wel aanvaarden als haar moeder? En zou de moeder aanvaarden wat er van de dochter geworden was?

Weetje

De monoloogversie is gebaseerd op het toneelstuk ‘De Dochter van Calamity Jane’ (geschreven in samenwerking met Patrick Bernauw) die in 1997 bekroond werd met de Theaterprijs Wim Verbeke voor adolescententoneel. Later verscheen er ook een musicalversie en een bijhorende CD met 12 liedjes en 2 sfeerstukken.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden