Beerenbodegem

Info

Titel: Beerenbodegem (aantal opvoeringen 120)

Auteurs: Patrick Bernauw en Guy Didelez

Genre: Kindertoneel/Figurentheater (4 tot 8 jaar)

Duur: 55 minuten

Decor: 1 decor

Bezetting: 3 spelers, 2 figurenspelers

Gezelschap: Theater Taptoe

Inhoud

Het berenhuis van Beerenice Beerenburger is tegelijk berenwinkel, berenkliniek en de thuis voor haar pluche lievelingsbeer Troetel. Haar overbuur Theodoor, die door iedereen Teddy genoemd wordt, heeft een herberg en wordt daar geholpen door zijn (af)wasbeer.

De rust van het anders zo vredige dorpje wordt verstoord door de komst van Herman Stressman, een handelsreiziger in elektronisch speelgoed en videospelletjes. Hij wil zijn waar verkopen in de winkel van Beerenice. Om dat doel te bereiken, bedreigt en terroriseert hij haar en probeert haar zelfs te ontvoeren…

‘Beerenbodegem’ is het resultaat van een schrijfopdracht van Theater Taptoe aan Patrick Bernauw en Guy Didelez. Een sprookje met een boodschap, speciaal voor de kleinsten.

Persreacties

‘Beerenbodegem, de nieuwste Taptoeproductie voor de allerjongste theaterbezoekers is een goed gestoffeerd ‘nieuwerwets’ sprookje. De voorstelling is bedoeld voor vier- tot achtjarigen, maar zowel de jongsten als de oudsten van deze doelgroep amuseren zich kostelijk met het berenverhaal.’ (Het Volk)

Theater Taptoe heeft met zijn nieuwste productie Beerenbodegem gezorgd voor een schot in de roos.

Weetje

Het stuk werd destijds in opdracht van Theater Taptoe geschreven en werd zo’n 120 keer opgevoerd. Het kan nu ook door  andere theatergezelschappen gespeeld worden.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden