Vleugels

Info

Scenario: Guy Didelez

Regie: Julie De Clerq

Acteurs: Vic De Wachter, Joke Devynck, Michel Van Dousselaere, Johan Heldenbergh, Maaike Boerdam, Paul Wuyts, Marilou Mermans, Veerle Malschaert

Camera en Licht: Michel Van Laer

Decor: Ingrid Van der Hoeven

Geluid: Luc Cuveele

Montage: Thomas Goffa

Muziek: Raf Keunen

Een productie van Eric Wirix en Peter Simons

Speelduur: ongeveer 90 minuten

Inhoud

Fons, Bernard en Bruno zijn volkstuinders. Ze pachten een perceel op ‘Het werk van den Akker’. Hoewel het er op hun tuintjes dikwijls heel vrolijk aan toegaat, zijn het in feite alle drie wat eenzame mensen die om diverse redenen het huis ontvluchten. In hun tuintjes kunnen ze kankeren op de wereld en – hoewel ze vrienden zijn – ook op elkaar.

Tot er plots een nieuwe tuinder verschijnt: Kris, een bloedmooie vrouw! Zonder het te willen dreigt ze het zorgvuldig uitgebalanceerde mannenwereldje te ontwrichten. Want hoewel geen van de mannen het wil toegeven, zijn ze stuk voor stuk een beetje verliefd op haar.

Maar bovenal roept de vrouw veel vragen op. Wie is zij en wat drijft haar naar de tuintjes? Kris haalt het leven van de drie mannen overhoop door anders te zijn dan zij: ze tuiniert biologisch, ze mediteert en ze ontfermt zich over zieke duiven. Vooral Bernard en Fons zullen als echte detectives proberen het geheim van Kris te ontsluieren.

Persreacties

Het mooie aan ‘Vleugels’ is dat het zeer herkenbaar in beeld is gebracht, wat er zeker zal toe bijdragen dat de film zal scoren. (…) Het is leuk om zien dat twee mannen van relatief hoge leeftijd achter een jonge twintiger lopen (…) Besluit: een zoveelste Vlaamse topfilm heeft het leven gezien! (Arne Buys www/filmsalon.be)

Weetje

De film werd zo’n 30 keer op Prime uitgezonden en later ook zes keer op VTM en twee keer op Vitaya.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden