Calamity Jane

Info

Een musical van Compagnie de Ballade 

Teksten: Patrick Bernauw en Guy Didelez

Composities: Fernand Bernauw & Piet Triest

Productie, arrangementen en programmering: Fernand Bernauw

Lead Vocals: Frederika Schollaert, Ann Devuyst, Luc Borms

Opname: Nando’s Music 

Inhoud

De musical ‘Het ware verhaal van Calamity Jane’ is gebaseerd op historische feiten die ook terug te vinden zijn in het dagboek in briefvorm dat de wildwest-heldin haar leven lang bijhield en in de biografie die zij met de hulp van een ghostwriter liet verschijnen.

Daarin vertelt ze onder meer hoe ze destijds haar dochter Janey afstond voor adopite – de dochter die ze had uit een relatie met een andere legende van de Far-West, namelijk revolverheld Wild Bill Hickock.

Jane stond haar dochter af aan een Engelse koopvaardijkapitein en zijn echtgenote met de bedoeling het meisje een beschaafde opvoeding te geven, ver weg van het woeste Wilde Westen. Janey kreeg in eerste instantie niet te horen wie haar werkelijke moeder was.

Toen Janey al volwassen was geworden, wilde Jane haar dochter terug. Maar zou de dochter haar nog wel aanvaarden als haar moeder? En zou de moeder aanvaarden wat er van de dochter geworden was?

Deze CD bevat 12 liedjes en 2 sfeerstukken die allemaal hun plaats krijgen in de musical ‘Het ware verhaal van Calamity Jane‘ die in het verleden een aantal keren met veel succes (zowel in de kortere mini musicalversie als in de langere volavondversie) werd gebracht.

Weetje

Het toneelstuk ‘De Dochter van Calamity Jane’ (geschreven in samenwerking met Patrick Bernauw) waarop later de musicalversie gebaseerd werd, werd bekroond met de Theaterprijs Wim Verbeke 1997 voor adolescententoneel.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden