De vis in de boom

Auteur

Guy Didelez en Joke De Vloed

Illustraties

Jurgen Walschot

Uitgeverij

Afijn, 2004

Bibliotheek

Dit boek vind je in de bibliotheek

Inhoud

O is een doodgewoon visje. Zijn hele leven al zwemt hij heen en weer in het grote meer. Naast het meer staat een boom. Met zijn bladeren en zijn wuivende takken ruist hij de vis toe. En soms werpt de zon zijn schaduw in het meer. Dan is de boom heel dichtbij. Maar als O de schaduw een zoen geeft, voelt de boom dat niet. De kleine O wil het water uit en de boom in. Maar hoe komt een vis in een boom?

Persreacties

‘De Vis in de Boom’ is een filosofisch boek met mooie prenten over het grote geluk van een kleine vis’. (leesgroep Stichting Lezen)

Jurgen Walschot is erin geslaagd om bij dit boek voor prille lezers beelden te creëren die volop meegaan in de sfeer en het ritme van het verhaal. (De jury, die het boek nomineerde voor de Boekenpauw) 

Een mooi en apart verhaal over de vriendschap tussen een vis en een boom. Het taalgebruik is mooi en zeer suggestief, de woorden werden zorgvuldig uitgekozen en zijn tot een poëtisch geheel verweven. Het boek is ook heel mooi en apart geïllustreerd, puur en zonder franjes. Een aanrader! (Inge Umans) 

Toneelvoorstelling

Guy Didelez bewerkte dit gevoelig en filosofische verhaal voor jonge kinderen tot een vertel- en toneelversie, waarmee hij lange tijd zelf rondtoerde. Het was geen moeilijk toneel op een groot podium en ver van de kinderen. Nee, Guy kwam het verhaal op school of waar dan ook vertellen, in een knusse, kindvriendelijke ruimte.

Omdat het boek niet meer in de handel te koop is en omdat Guy intussen ook een jaartje ouder wordt, is hij gestopt met de voorstellingen waaraan hij echter wel nog altijd de mooiste herinneringen heeft.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden