Zwanenzang

Auteur

Guy Didelez en Joke De Vloed

Illustraties

Wout Olaerts

Uitgeverij

Uitgeverij Afijn, 2005, Prijs 13,95 euro. 

ISBN 90 5933 078 1

Bib

Dit boek vind je terug in de bibliotheek

Inhoud

De papa en mama van Gabriëlle hebben het te druk met hun klanten. Maar de opa van Gabriëlle heeft zeeën van tijd en woont bij hen in. Opa luistert graag naar oude vinylplaten met klassieke muziek. Dan haalt hij oude herinneringen op. Hij vertelt Gabriëlle het verhaal van het Zwanenmeer. En van oma die ballerina was. Maar dan is er nog oom Anton, de tweelingbroer van opa. Die woont in een instelling. Papa vindt dat opa de verkeerde verhalen aan Gabriëlle vertelt en nu vreest Gabriëlle dat opa ook naar die instelling moet waar zijn broer woont. Gabriëlle weet dat ze moet leren vliegen als een engel om opa te redden…

Persreacties

Een warm en teder boekje. (Nele Janssen Pluizer) 

Weetjes

Na De Vis in de Boom, dat genomineerd werd voor de Boekenpauw, is dit het tweede kinderboek dat Guy Didelez schreef in samenwerking met Joke de Vloed.

Van dit boek bestond ook een gelijknamig toneelstuk. Het werd gebracht door Paco-producties dat ook al met succes Pestkoppen en Windbuilen , Het Pest Actie Plan, Heksje Trezebelle en de diefstal van het Grote Toverboek Gebroken Glimlach en Ik ben iemand/niemand op het podium brengt.

Het toneelstuk is echter opgehouden te bestaan. In plaats ervan is er nu een muzikale vertelling gekomen. Het verhaal wordt verteld door Sarah Van Overwaelle en muzikaal begeleid door Dimlicht. Dit zevenkoppige ensemble brengt klassieke muziek geschreven door Mirek Coutigny en Ruben De Gheselle. In deze voorstelling wordt het moeilijke thema dementie op een kindvriendelijke en originele manier behandeld voor jong en oud. Wonderlijk mooi en ontroerend.

Dit boek is heruitgegeven bij uitgeverj Van In in de reeks tijd voor taal. Het boek is niet meer in de handel te verkrijgen. Je zal het dus moeten zoeken in de bib.

Hou je van gevoelige verhalen, dan kun je ook eens kijken naar: De Kikkerkus, Kwelduivels, Pestkoppen en Windbuilen, Het Pest Actie Plan en ‘Een kleine wereld vol grote leugens‘ dat naast grappige ook gevoelige verhalen bevat . Goeie lezers uit 5 en 6 kunnen zelfs al met ‘Gebroken Glimlach’, een + 12 verhaal van start.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden