Zuster Virginia

Auteur

Guy Didelez

Illustraties

Guy Voet

Uitgeverij

Nioba, 1986, 2e druk, 113 pagina’s.

Bib

Dit boek vind je terug in de bibliotheek

Inhoud

In een stedelijk hospitaal begeleidt Zuster Virginia de ongeneeslijk zieken op hun laatste reis. Haar medewerkers zijn onder de indruk van de gelatenheid waarmee patiënten die in haar handen terecht komen de stap naar het eeuwige maken. Hoe langer hoe meer echter wordt de vraag gesteld of dat allemaal wel zo vanzelfsprekend is. De chirurg Willemse zet een ernstig onderzoek in en valt van de ene verbazing in de andere. Zou het kunnen dat Zuster Virginia de patiënten…

Persreacties

Didelez schreef een goed gestructureerd werk met een boeiende inhoud. De stijl en de taal zijn verzorgd zodat het een leesbaar prozawerk werd. (Het Kofschip)

Didelez beoogt nochtans geen ‘roman à thèse’. Liever construeert hij rond vermeld thema een goed ineenpassende intrige. Met als personage o.m. een neuroloog met huwelijksproblemen en een geheimzinnige patiënt die niet wil sterven. In een lenige, evocatieve taal worden gedragingen en situaties verduidelijkt. ‘het Laatste Nieuws/De Nieuwe Gazet)

‘Ludiek en met de nodige taalhumor voert hij zijn dodendans uit. Maar dé vondst van dit boek is ongetwijfeld de structuur die werd opgelegd aan de intrige. Alles is waardevol en elk deeltje zit organisch in het uiteindelijke netwerk verweven. De lezer staat voor een legpuzzel die een verrassend sluitstuk bezit. Vooral daarom is het boek van Didelez goed. De legpuzzel is kompleet. Het laatste stukje heeft de auteur niet verloren op het tapijt laten liggen. (De Standaard)

Een origineel verhaal dat door de auteur met voldoende overtuigingskracht werd geschreven om tot het einde te kunnen boeien. (NBLC)

Een misdaadroman die speelt tegen de achtergrond van de veel besproken euthanasie-problematiek. Pittig, fantasierijk en vlot geschreven. (Gierik)

Weetjes

Dit boek is jammer genoeg niet meer in de handel verkrijgbaar. Met een beetje geluk vindt u deze eerste roman van Guy Didelez misschien nog in de bib.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden