Zie me graag

Auteur

Guy Didelez

Illustraties

Anne Westerduin

Uitgeverij

Davidsfonds/Infodok; 2002; 

80 pagina’s; 14,00 euro

Auteur

Dit boek is verkrijgbaar bij de auteur.

Neem contact op via mail: guy.didelez@telenet.be

Inhoud

Als Robbe thuiskomt, hoort hij zijn ouders kibbelen. Mama wil een weekendje naar Parijs met haar vrienden. Papa vindt dat geen goed idee. Maar mama drijft haar zin door en gaat toch… Robbe probeert alles wat hij kan om het tussen hen weer goed te maken. Misschien kan de liefdesboom in de tuin hen dichter bij elkaar brengen?

Robbe neemt de tijd om alles in zijn hoofd op een rijtje te zetten. Ruzie maken doet iedereen wel eens… Gaan papa en mama nu scheiden? Nog nooit voelde hij zich zo verdrietig en alleen. Tot hij in de tuin een egeltje ontdekt. Hij smokkelt het mee naar zijn kamer. Maar telkens hij lief wil zijn, zet zijn nieuwe vriendje zijn stekels op…

In dit knusse, gevoelige verhaal laat Guy Didelez zien dat mensen die van elkaar houden, elkaar ook wel eens pijn doen. Subtiele, rake woorden vertellen hoe je iemand los kan laten. Een teder, herkenbaar boek met illustraties van Anne Westerduin.

Persreacties

Dit boek is heel handig te gebruiken voor een project of lessenpakket rond echtscheiding. Het verhaal is erg herkenbaar. … Een ietwat serieuzer verhaal dat dankzij de schrijfwijze en de krachtige verhaallijn toch boeiend genoeg blijft voor de beoogde doelgroep. (Transparant)

De verhaalopbouw is rechtlijnig en eenvoudig. De taal is gevat, soms wat beschouwend en suggestief… Een gevoelig en sfeervol verhaal voor 9 a 10 jarigen. (Ria De Schepper)

Een gevoelig verhaal, vol zorgen en twijfels… Dit verhaal laat zien dat een kind alles zal doen om zijn ouders bij elkaar te houden, liefst lachend en tevreden met elkaar. Toch bedenkt Robbe ook heel nuchter dat als er niet meer gepraat wordt, een scheiding nabij is. De symboliek rond de kleine egel verduidelijkt het probleem: iemands vrijheid belemmeren helpt niet in een relatie, integendeel. ‘www.recensies.yucom.be’.

Een knus en gevoelig verhaal (Grensland-krantje)

Weetjes

Het boek is niet meer in de handel te verkrijgen. Guy heeft zelf echter nog een aantal exemplaren in huis. Als je dus zin hebt om je boekenkast aan te vullen, kun je contact opnemen met guy.didelez@telenet.be

Hou je van gevoelige verhalen, dan kun je ook eens kijken naar: De Kikkerkus, KwelduivelsZwanenzang, Pestkoppen en Windbuilen, Het Pest Actie Plan en ‘Een kleine wereld vol grote leugens‘ dat naast grappige ook gevoelige verhalen bevat . Goeie lezers uit 5 en 6 kunnen zelfs al met ‘Gebroken Glimlach’, een + 12 verhaal van start.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden