Veronica

Auteur

Guy Didelez

Uitgeverij

Nioba, 2e druk, 1987

Bib

Dit boek vind je terug in de bibliotheek

Inhoud

In deze verhalenbundel voor volwassenen ontmoeten we gewone mensen: op de trein, in cafés, in de huiskring… Maar telkens is er iets bizars dat onze nieuwsgierigheid wekt. Didelez zorgt steeds voor een stevige pointe, neemt zijn lezers niet in het ootje en speelt spanning uit als hoogste troef…

Persreacties

Merkwaardig zijn de beheersing en fijne dosering in stijl en gedachten. De hoofdtoon is somber zoals gewoonlijk: de beste en meest verheven intenties stuiten op onbegrip en slechtheid. Overal dreigt het noodlot om de mooiste dromen aan scherven te slaan. (…) Ideeën als deze worden beurtelings sarcastisch, cynisch doch tevens speels en zelfs poëtiserend geïllustreerd in novellen waarvan een paar al volstaan om iemands literaire naam te vestigen. (Het Laatste nieuws)

De lezer wordt door Didelez even op sleeptouw genomen, waarna de auteur even verrassend als trefzeker toeslaat. (Merksem Vooruit)

Een interessante bundel die door iedereen die van verhalen houdt, gelezen zou moeten worden. (Prisma Lectuurvoorlichting)

Bundel onderhoudende verhalen, spannend, bizar en met een sterke pointe. (…) Goede ontspanningsliteratuur die doet denken aan de korte verhalen van Roald Dahl (NBLC)

Alle verhalen zijn knap geschreven in een vlotte taal zonder overbodige versiersels. Aanbevolen. (De Bond)

Didelez schrijft met de trefzekerheid van de door hard werken binnen zijn eigen vakgebied tot een autoriteit geworden ambachtsman. (S.F.-gids)

Weetjes

Het boek is jammer genoeg niet meer in de handel te verkrijgen. Misschien vind je het nog in de bib.

Een fan fan korte verhalen? Dan kun je ook uitkijken of je elders nog een van de verhalenbundels van Guy Didelez vindt. Parabels van Goed en Kwaad en Moordende Verhalen. 

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden