Schimmen uit de vergeetput

Auteur

Guy Didelez en Patrick Bernauw

Illustraties

Bram Didelez

Uitgeverij

Van Halewyck 2016

Prijs 17,00 euro

Beschikbaar

Dit boek is verkrijgbaar in de boekhandel

Inhoud

Schimmen uit de vergeetput bundelt de eerder verschenen boeken 

Het Infernaat (Guy Didelez + Patrick Bernauw) zevende druk

Kadavergedaver (Guy Didelez) vijfde druk

Duistere Middeleeuwers (Guy Didelez + Patrick Bernauw) tweede druk.

In deze spannende verhalenbundel van Guy Didelez en Patrick Bernauw beland je als lezer in de meest gestoorde situaties. Een internaat waar de kinderen geterroriseerd worden door halvegare paters, een klein dorpje dat dankzij een verschrikkelijk onweer één van de meest gedenkwaardige dagen uit zijn gescheidedenis beleeft en duistere wezens die een uitweg zoeken uit de vergeetput waarin ze vastzitten. Het lijkt alsof de duivel er zelf de hand in heeft. 

Persreacties

Over het Infernaat:

De absurde humor van het schrijversduo is bekend, maar blijft charmeren. Didelez en Bernauws woordenschat is rijk, hun beelden vaak spits edoch nimmer platvloers. Naast humor zet ‘Het Infernaat’ de lezer een stevige portie avontuur en spanning voor, alweer een handelsmerk van Didelez en Bernauw. (Iny Driessen)

Over Kadavergedaver:

Een aardig verhaal voor kinderen vanaf 10 jaar die houden van griezelverhalen. (Nederlandse Bibliotheek Dienst).

De verschillende verhaallijnen vallen goed samen naar het einde van het boek toe. Alle puzzelstukjes komen op de juiste plaats terecht… Dit leuk, maar spannend boek is een aanrader om als ontspanning eens te lezen.(Leesidee)

Over Duistere Middeleeuwers:

Guy Didelez en Patrick Bernauw tonen ons een totaal nieuwe en grappige kijk op de middeleeuwen. (…) Guy Didelez en Patrick Bernauw schrijven met veel fantasie. Wie aandachtig leest, zal veel linken naar onze tijd ontdekken. De schrijvers komen onverwacht filosofisch uit de hoek. Bram Didelez zorgde voor een prachtige kaft en verrassende tekeningen van alle doldwaze figuren. (Mia Ingelaere/ De leesmicrobe)

Over het boek in zijn geheel:

Het is hoe dan ook een boek dat opvalt binnen het griezelgenre. Vol gekke wezentjes (als je goed kijkt, zie je er eentje op de cover staan!), mondige kinderen en rare volwassenen, maar vooral vol – ze zeggen het op de achterflap zelf al – gestoorde situaties. De verhalen zijn heel vermakelijk en al zal het Vlaamse taalgebruik voor Nederlandse kinderen soms wat gek klinken, ze lezen heel vlot. Niet iedereen zal van deze humor houden, maar liefhebbers zullen af en toe moeten schateren van het lachen. Laat je verrassen! (Leesbevordering in de klas. Boekrecencies en lestips voor de bovenbouw). 

Weetjes

Van ‘Het Infernaat’ bestaat een cd en een toneelbrochure, zodat het geheel als schoofeest opgevoerd kan worden. Dat hebben tientallen scholen in de loop van de jaren ook effectief gedaan.

In de allereerste recensie die over het ‘Het Infernaat‘ verscheen voorspelde een alwetende recensent dat ‘geen enkele jongere dit boek ooit graag zou lezen.’ Deze simpele ziel had echter duidelijk geen idee wat kinderen en jongeren écht graag lezen. Het boek is meer dan twintig jaar na zijn eerste druk nog altijd in de handel verkrijgbaar, zit inmiddels aan een zevende druk en wordt nog altijd zeer graag gelezen.

Onder de titel ‘Kostliveni‘ verscheen bij uitgeverij Albatros een Tsjechische vertaling van ‘Kadavergedaver‘.

Kadavergedaver‘ werd ook in Nederland uitgegeven (door United Media Company) 

Wil je nog meer spannende boeken van Guy Didelez lezen kies dan voor ClashDagblind/Nachtblind, Vampiermanieren, Levend lijk, Raspoetin en Raspoetin duikt weer op, het al even spannende vervolg op Raspoetin dat in een tuimelboek werd uitgegeven. Grotere lezers moeten beslist eens kijken naar De wraak van de Jakjongen, dat ik zelfs als mijn allerspannendste boek beschouw. Ook Molokaï: de tocht van Beeldschoon en Lieveling is naast heel emotioneel ook bijzonder spannend.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden