Moordende verhalen

Auteur

Guy Didelez

Illustraties

Omslagontwerp: Wittepoppentoren-team

Uitgeverij

Heideland-Orbis, 4e druk, 1983

Bib

Dit boek vind je terug in de bibliotheek

Inhoud

De verhalen in deze debuutbundel van Guy Didelez zijn moeilijk onder één noemer te brengen. Ze bestrijken een heel gamma van genres: van volks-, griezel-, en detectiveverhalen tot science-fiction en fantastiek.

Ondanks hun diversiteit vertonen de verhalen toch ook gemeenschappelijke elementen: humor, spanning, gruwel en vooral… moord!

Maar waar ligt nu juist de grens van de misdaad? Wanneer spreken we van moord, wanneer niet meer?

Persreacties

Guy Didelez toont zich in Moordende Verhalen als een getalenteerde belofte, die zowel met de diversiteit van zijn onderwerpen, en met de beheersing van de stijl als met de structuur van zijn verhalen de lezers overtuigt. (De Standaard)

Didelez bewijst met zijn publicatie dat hij een verhaal handig kan uitwerken, dat hij flink kan observeren en dat sarcasme de nodige afkoeling kan brengen. Zijn schriftuur is meestal onderhoudend, maar ik vermoed dat hij vooral door het uittekenen van totaal verschillende invalshoeken voor literaire verrassingen kan zorgen. (G. Mandelinck, BRT West-Vlaanderen)

Een belofte alleszins (Het Laatste nieuws)

Het debuut van Didelez is verrassend en op een subtiele manier gespierd. (Initiatief)

Het proza van Didelez is pittig, fantasierijk en vlot geschreven. Het is bovendien gekruid met een dosis humor die we in onze letteren (te) weinig aantreffen. (Gazet van Antwerpen)

Intelligent entertainment (Winners Magazine)

Vlot en onderhoudend geschreven. (…) Guy Didelez zou in het Angelsaksische taalgebied wellicht zijn weg kunnen maken als populair auteur in het genre dat hij beoefent. (Topics)

Moordende Verhalen blijft over de gehele lijn erg leesbaar, hier en daar zelfs opvallend goed. Didelez schrijft een pittige taal die vaak erg humoristisch overkomt. De duidelijke afstand die hij van zijn verhalen neemt, werkt verfrissend (NBLC)

Weetjes

Moordende Verhalen was Guy’s echte debuut. Voorheen had hij al wel twee piepkleine dichtbundeltjes in eigen beheer uitgegeven, maar dit was het allereerste boek waarmee hij een uitgever vond.

Dit boek is uitverkocht. Misschien vind je hier of daar nog een exemplaar in de bibliotheek.

Een fan fan korte verhalen? Dan kun je ook uitkijken of je elders nog een van de verhalenbundels van Guy Didelez vindt. Parabels van Goed en Kwaad en Veronica.  

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden