Moordbrigade

Auteur

Guy Didelez

‘Dubbelboek’ i.s.m. Frank Pollet, die ‘Woordbrigade’ schreef.

Illustraties

Jan Meganck

Didactische tips en opdrachten

Eric De Witte

Uitgeverij

Uitgeverij Abimo, 2002, Derde druk. + 1 extra druk als ‘Boektopper’ bij uitgeverij Van In.

80 pagina’s, 12,95 euro 

Bib

Dit boek werd opgenomen in ‘Dagblind/nachtblind’, je vindt het ook terug in de bibliotheek

Inhoud

Philip beweert dat hij een boek bezit waarin staat dat je uit iemands handschrift zijn karakter kunt afleiden. Kitty en Jurryt vinden dit zo spannend dat het drietal zich begint te amuseren met het bestuderen van handschriften. Zo komen ze over hun vrienden en vriendinnen, hun ouders en de leerkrachten op school heel wat te weten… Maar wanneer het groepje briefjes en boodschappen van onbekenden gaat analyseren komen ze in het bezit van een bericht dat geschreven is in een typisch ‘moordenaarshandschrift’.

‘Vanavond. Zorg dat je op tijd bent. Langs achterdeur. V.M. 17’, staat er geschreven. Wat kunnen die woorden toch betekenen? Het drietal besluit op onderzoek uit te gaan. Ze komen terecht in een adembenemend verhaal…

Persreacties

‘Moordbrigade is een leuke thriller. Vooral de opdrachten die de lezer moet oplossen, maken het boekje tot een waardevol hebbeding. De opdrachten zorgen er namelijk voor dat de lezer zelf moet gaan speurneuzen. Ze zijn goed gekozen en sporen inderdaad aan om aan de slag te gaan. Het wordt bovendien nog prettiger als de opdrachten in groep worden opgelost. Het boekje is dan ook geschikt om in de klas of in de jeugdbeweging te gebruiken’. (Lectuurgids)

‘Het boek heeft twee covers. Je kan het boek dus omdraaien en kiezen met welk verhaal je begint. Een moeilijke keuze, want beide verhalen zijn lekker spannend. (Het Volk)

‘Dit boek is inderdaad een ‘ander’ boek en biedt de mogelijkheid om een aantal verstokte niet-lezers te overhalen om de tweemaal 56 bladzijden toch door te nemen en er plezier aan te beleven. (Evocatief)

 

Weetjes

 Moordbrigade is volledig uitverkocht. Geen nood, het werd herwerkt als het verhaal ‘Dagblind’ uit het boek ‘Dagblind/Nachtblind’ en kan dus nog altijd gelezen worden. 

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden