Levend lijk

Auteur

Guy Didelez

Illustraties

Bram Didelez

Uitgeverij

Uitgeverij Abimo, eerste druk september 2006, tweede druk: juni 2008;

112 pagina’s, prijs 12,50 euro

Bib

Dit boek vind je terug in de bibliotheek

Inhoud

Lien blijft de man aanstaren. Van diep onder de kap kijken zijn ogen haar zo doordringend aan dat ze wel lijken te gloeien.

Lien heeft nachtmerries over een angstaanjagende man in een zwarte kapmantel. In de kerstvakantie gaat ze met haar tweelingzus Tessa logeren bij tante Nicole. In Liens slaapkamer hangt een schilderij met de figuur uit Liens nachtmerries erop. Klasgenoot Tobias stelt voor raad te vragen aan zijn tante, die tarotkaarten legt. Zij waarschuwt Lien voor een dreigend gevaar. Al gauw stapelen de mysterieuze gebeurtenissen zich op: waarom krijgen de meisjes de zoon des huizes niet te zien? Wie is de man in de zwarte Golf? En wat is de rol van de wereldvreemde schilder Grimoire?

Guy Didelez doet met die boek opnieuw waar hij goed in is: het schrijven van een verhaal vol spannende, griezelige en varrassende gebeurtenissen!   

Weetjes

De cover van dit boek werd getekend door Bram, Guy’s oudste zoon. Die vond er niet beter op dan meteen maar de ogen van de schrijver in het skelet te plaatsen. Zo lijkt het alsof de auteur je met z’n ogen volgt terwijl je dit boek leest. Extra spannend, natuurlijk!

Wil je nog meer spannende boeken van Guy Didelez lezen kies dan voor ClashDagblind/NachtblindSchimmen uit de vergeetput (met daarin Kadavergedaver, Het Infernaat en Duistere MiddeleeuwersVampiermanieren en Raspoetin dat samen met zijn opvolger Raspoetin duikt weer op in een dubbelboek werd uitgegeven. Grotere lezers moeten belsist eens kijken naar De wraak van de Jakjongen, dat ik zelfs als mijn allerspannendste boek beschouw. Ook Molokaï: de tocht van Beeldschoon en Lieveling is naast heel emotioneel ook bijzonder spannend. 

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden