Kadavergedaver

Auteur

Guy Didelez

Illustraties

Bram Didelez

Uitgeverij

Uitgeverij Abimo, 2003, 103 pagina’s, eerste druk maart 2003, tweede druk september 2005, derde druk maart 2012 + 1 extra druk in Nederland (bij Umco), vijfde druk in de verzamelbundel Schimmen uit de Vergeetput

Prijs 12,5 euro Verzamelbundel 17,50 euro

Bib

Dit boek werd opgenomen in ‘Schimmen uit de vergeetput’, je vindt het ook terug in de bibliotheek

Inhoud

Nederoverachteronderbeek. Een dorp zoals er honderden bestaan. Een winkelstraat, een gemeentehuis, wat cafés, een karaokebar en, aan de rand van de bebouwde kom, een kerkhof. Zo’n typisch plaatsje waar nooit veel gebeurt, zou je denken. Maar vandaag beleeft Nederoverachteronderbeek één van de gedenkwaardigste dagen uit zijn geschiedenis. Dat alles heeft te maken met het geweldige onweer dat zich in een blinde woede over het dorp uitstort. Het is of de duivel er zelf de hand in heeft!

Dit verrassende verhaal heeft veel weg van een televisiescenario: een flitsende stijl, korte scènes, een steeds wisselende invalshoek. Kortom, een daverend boek!

Persreacties

Een aardig verhaal met een zeer aantrekkelijke griezelige illustratie op de voorkant, voor kinderen vanaf 10 jaar die houden van griezelverhalen. (Nederlandse Bibliotheek Dienst).

De verschillende verhaallijnen vallen goed samen naar het einde van het boek toe. Alle puzzelstukjes komen op de juiste plaats terecht… Dit leuk, maar spannend boek is een aanrader om als ontspanning eens te lezen.(Leesidee)

Weetjes

Onder de titel ‘Kostliveni‘ verscheen bij uitgeverij Albatros een Tsjechische vertaling van het boek . 

Het boek werd in Nederland uitgegeven door United Media Company 

Kadavergedaver werd uitgegeven in de Bibberboekenreeks van uitgeverij Abimo. Wil je nog meer spannende ‘Bibberboeken’ van Guy Didelez lezen kies dan voor Levend LijkVampiermanieren, Het Infernaat, Dagblind/NachtblindDuistere Middeleeuwers,  Raspoetin die samen met zijn opvolger Raspoetin duikt weer op in een dubbelboek werd uitgegeven,  Clash en (weliswaar voor oudere lezers) de ijzingwekkende thriller ‘De Wraak van de Jakjongen’. Ook Molokaï: de tocht van Beeldschoon en Lieveling is naast heel emotioneel ook bijzonder spannend. 

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden