Het orakel ontgraven

Auteur

Patrick Bernauw en Guy Didelez

Illustraties

Eric Vandepitte

Uitgeverij

Manteau , 1993, 144 pagina’s.

Bib

Dit boek vind je terug in de bibliotheek

Inhoud

In 1933 ‘verscheen’ de Heilige Maagd aan Leonie Van den Dijck, een ongeletterde volksvrouw uit Onkerzele bij Geraardsbergen. Tegelijk werd zij het middelpunt van een serie zogenaamde Zonnewonderen, die wij nu zouden bestempelen als regelrechte UFO-fenomenen. Kort daarop begon Leonie Van den Dijck evenwel voorspellingen te doen: ze ziet de ‘moord’ op koning Albert I, de dood van koningin Astrid en het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Het bracht haar in contact met de katholieke topadel van België en maakte haar tot de vertrouwelinge van een Franse kroonprins. ‘Mijn lijk zal ongeschonden bewaard blijven,’ beweerde de zieneres van Onkerzele. In 1972, meer dan twintig jaar na haar dood, werd het lichaam van Leonie Van den Dijck in aanwezigheid van een VRT-cameraploeg opgegraven…

Patrick Bernauw en Guy Didelez beten zich vast in dit sterke verhaal van eigen bodem, waarin godsdienst en politiek een mystiek huwelijk aangaan. Ze kwamen tot de conclusie dat de werkelijkheid soms fantastischer kan zijn dan de wildste verbeelding…

Persreacties

‘De doodenkele keer dat een schrijver in het leven van zieners en profeten duikt, levert dat steevast een spannend boek op, zoals nu Het Orakel Ontgraven. (Elsevier Magazine)

Het Orakel Ontgraven is het boeiende, luchtig en onderhoudend geschreven relaas van een bijzondere ontdekkingstocht. (De Standaard)

Zoals de auteurs het stellen: ‘het was wél onze bedoeling u te laten delen in onze verwondering, verbazing, onze verbijstering tenslotte’. Daarin zijn ze alleszins geslaagd. (Boekengids)

Prettige Ontspanningslectuur. (Het Nieuwsblad)

Weetjes

‘Het Orakel Ontgraven’ diende samen met het boek ‘De moord Op Albert I‘ als basis voor het boek ‘Het Februaricomplot‘.

Guy nam een gebalde versie van deze biografie ook op in zijn boek ‘Fantasten en Flierefluiters‘, waarin hij zijn persoonlijke top-10 opmaakt van mensen met een heel bizarre levensloop. 

Het boek is totaal uitverkocht. Ook Guy heeft zelf geen voorraden meer. Wil je het toch lezen, dan zul je op zoek moeten gaan in de bib of je voor de ingekorte versie moeten wenden tot ‘Fantasten en Flierefluiters’.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden