Auteur

Guy Didelez en Patrick Bernauw 

Illustraties

Bram Didelez

Uitgeverij

Uitgeverij Abimo, 2000, 127 pagina’s, Eerste druk: september 2000, tweede druk: september 2001 derde druk juni 2002, vierde herwerkte druk: mei 2005, vijfde druk juni 2008, zesde druk februari 2014, zevende druk in de verzamelbundel ‘Schimmen uit de vergeetput’ bij uitgeverij Pelckmans.

Prijs 13,50 euro. Verzamelbundel 17,50 euro. 

Bib

Dit boek werd opgenomen in ‘Schimmen uit de vergeetput’, je vindt het oorspronkelijke boek ook terug in de bibliotheek

Inhoud

Deborah Beckers is een onmogelijk kind: niet alleen is ze koppig en onhandelbaar, ze heeft ook een ontspoorde fantasie. Aldus haar ouders, die, ten einde raad, hun dochter in Pauperzele op internaat willen. Maar Deborah verzet zich daar met hand en tand tegen. Het internaat is volgens haar geen kost- maar een kotsschool waar de kok braakballen serveert en waar het bovendien stinkt! Al gauw blijkt dat de kinderen er worden geterroriseerd door halvegare paters. Eén van hen, Pater Paracelsus, is vanaf 1 september zelfs met niets anders bezig dan met het schoolfeest. Deborah weet dus verdomd goed waarom ze in geen geval naar dat beruchte infernaat van Poeperzele wil.

Persreacties

De absurde humor van het schrijversduo is bekend, maar blijft charmeren. Didelez en Bernauws woordenschat is rijk, hun beelden vaak spits edoch nimmer platvloers. Naast humor zet ‘Het Infernaat’ de lezer een stevige portie avontuur en spanning voor, alweer een handelsmerk van Didelez en Bernauw. (Iny Driessen)

Van ‘Het Infernaat’ bestaat ook een cd en een toneelbrochure, zodat het geheel als schoolfeest opgevoerd kan worden. Daarenboven trok Guy zelf ook het hele Vlaamse land door met opvoeringen van zijn eenmanstheater ‘Ontsnapt uit het Infernaat’ (voor 10 tot 12). Daar is hij sinds een aantal jaren echter mee gestopt zodat hij zich nog meer kan concentreren op zijn lezingen.

In de allereerste recensie die over ‘het Infernaat’ verscheen voorspelde een alwetende recensent dat ‘geen enkele jongere dit boek ooit graag zou lezen.’ Deze simpele ziel had echter duidelijk geen idee wat kinderen en jongeren écht graag lezen. Het boek is meer dan twintig jaar na zijn eerste druk nog altijd in de handel verkrijgbaar, zit inmiddels aan een zevende druk en wordt nog altijd zeer graag gelezen.

Weetjes

Het infernaat werd uitgegeven in de Bibberboekenreeks van uitgeverij Abimo. Wil je nog meer spannende ‘Bibberboeken’ van Guy Didelez lezen kies dan voor Levend LijkVampiermanieren,  Dagblind/Nachtblind, Duistere Middeleeuwers, Kadavergedaver  Raspoetin die samen met zijn opvolger Raspoetin duikt weer op in een dubbelboek werd uitgegeven,  Clash en (weliswaar voor oudere lezers) de ijzingwekkende thriller ‘De Wraak van de Jakjongen’. Ook Molokaï: de tocht van Beeldschoon en Lieveling is naast heel emotioneel ook bijzonder spannend. 

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden