Duistere middeleeuwers

Auteur

Guy Didelez

Illustraties

Bram Didelez

Uitgeverij

Uitgeverij: Abimo, 2002 1998, 100 pagina’s, tweede druk in de verzamelbundel ‘Schimmen uit de vergeetput’. 

Prijs 12,50 euro. Verzamelbundel 17,50

Bib

Dit boek werd opgenomen in ‘Schimmen uit de vergeetput’, je vindt de eerste uitgave ook in de bibliotheek

Inhoud

Na het succes van ‘Het Infernaat‘ dat intussen al aan een zevende druk toe is, doken Guy Didelez en Patrick Bernauw opnieuw in de krochten van hun fantasie. Samen doen ze een boekje open over de avonturen van de Dolende Ridder, Kwal de Kwelgeest, de Draak met zes Koppen, Clement de Kluizenaar, Bob Bobijn en vele, vele anderen.

Inhoud : In de tuin ontdekt Griet een rode draad. Wanneer ze die volgt, tuimelt ze in een vergeetput. Op de bodem bevindt zich een labyrint waarin ze geconfronteerd wordt met wel zéér duistere wezens. Samen met hen tracht Griet een uitweg te vinden. Maar of ze daarin slagen?

In dit doldwaze boek met hier en daar een filosofisch tintje geven Guy Didelez en Patrick Bernauw een verrassende kijk op de Middeleeuwen, waarbij alle zekerheden aan het wankelen gaan.

Net als van Het Infernaat bestaat ook van ‘Duistere Middeleeuwers’ een heuse musicalversie (met bijhorende cd’s, toneelversie en tekeningen!) die je met je klas als musical kan brengen.

Persreacties

Guy Didelez en Patrick Bernauw tonen ons een totaal nieuwe en grappige kijk op de middeleeuwen. (…) Guy Didelez en Patrick Bernauw schrijven met veel fantasie. Wie aandachtig leest, zal veel linken naar onze tijd ontdekken. De schrijvers komen onverwacht filosofisch uit de hoek. Bram Didelez zorgde voor een prachtige kaft en verrassende tekeningen van alle doldwaze figuren. (Mia Ingelaere/ De leesmicrobe)

Weetjes

Duistere Middeleeuwers werd uitgegeven in de Bibberboekenreeks van uitgeverij Abimo. Wil je nog meer spannende ‘Bibberboeken’ van Guy Didelez lezen kies dan voor Levend LijkVampiermanieren, Het Infernaat, Dagblind/Nachtblind, Kadavergedaver  Raspoetin die samen met zijn opvolger Raspoetin duikt weer op in een dubbelboek werd uitgegeven,  Clash en (weliswaar voor oudere lezers) de ijzingwekkende thriller ‘De Wraak van de Jakjongen’. Ook Molokaï: de tocht van Beeldschoon en Lieveling is naast heel emotioneel ook bijzonder spannend. 

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden