De schat van Orval

Auteur

Patrick Bernauw en Guy Didelez

Illustraties

Jan Bosschaert

Uitgeverij

Uitgeverij Abimo, achtste druk 2014,

119 pagina’s, 14,50 euro.

Beschikbaar

Dit boek is verkrijgbaar in de boekhandel

Inhoud

Heb je al eens een boek gelezen waarin jijzelf baas bent over het verhaal. Met ‘De Schat van Orval’ kan dat. Het is een doolhof waarin je zelf de weg moet zoeken naar de uitgang.

Na het eerste hoofdstuk begin je aan het tweede. Maar je kunt ook meteen het derde hoofdstuk lezen en daarna ineens voor het zesde kiezen. Je kunt zelfs verdwalen in het boek. De auteurs helpen je door aan het einde van ieder hoofdstuk de mogelijkheden voor jou op een rijtje te zetten. Iedere keuze levert een ander verhaal op.

Waarover gaat het boek?

Ellen en Katia nemen onder de leiding van hun geschiedenisleraar, De Graeve, deel aan een opgravingskamp vlakbij de abdij van Orval.

Robby en Vincent kamperen in de Ardennen. Ze ontmoeten de meisjes en willen mee helpen graven om twee redenen. Vincent wordt verliefd op Katia en er is sprake van een schat. De juwelen van Marie Antoinette, de Franse koningin die stierf op het schavot, zouden namelijk in Orval begraven liggen.

Eenvoudig is de zoektocht niet. Ze ontmoeten de geschifte frater Aubertin die denkt dat hij de opvolger is van Nostradamus. Ook juffrouw Adèle de Saint-Médard is op zoek naar de schat, gewapend met een metaaldetector. En dan duikt er plots nog een gangster op.

Het is een puzzel die de lezer op zijn of haar manier mee helpt oplossen.

Persreacties

‘Gevorderde lezers gaan aan de 119 bladzijden beslist veel plezier beleven.’ (Rondom Wonen)

Weetjes

Wil je nog een geheimzinnig boek over een andere abdij lezen? Kies dan voor ‘Mijn spook van Ten Duinen‘. Net als ‘De schat van Orval’ heeft het heerlijke tekeningen van Jan Bosschaert.

 Met inmiddels al een achtste druk is ‘De Schat van Oval’ een van Guy’s meest gelezen boeken.

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden