De Marbello Diamanten

Auteur

Marc de Bel en Guy Didelez

Illustraties

Jan Bosschaert

Uitgeverij

Uitgeverij Manteau, eerste druk augustus 2005, derde druk december 2006, vierde druk juni 2008, vijfde druk maart 2011 

230 pagina’s, 15,95 euro.

Bibliotheek

Dit boek kan je terug vinden in de bibliotheek

Inhoud

Miete en haar broer Bertus, de Kampioen van de Bleekscheterige Sofaknollen, gaan op vakantie bij tante Pretselder. Die heeft zopas het huis van meester Pluim in Kruisem gekocht. De grote tuin is een waar paradijs voor Miete. Ze kan er zwemmen in de vijver, heerlijk genieten van de beestjes in de beek en lekker verdwalen in het aangrenzende Biezebos.

Maar al tijdens de eerste nacht ziet ze een vreemd lichtje in het bos. Miete zou Miete niet zijn als ze er niet achteraan ging. Zo belandt ze bij de boomhut van de Volwaardige Knoedelgekke Peppels en bij Senne, een wat vreemde jongen, die beweert onlangs een ufo te hebben gezien.

De jongens die samen het genootschap van de Peppels vormen, nemen Miete op in hun groep nadat zij alle proeven waaraan zij onderworpen wordt, met glans heeft doorstaan. Miete, met haar onverschrokkenheid en inzicht, blijkt van onschatbare waarde te zijn wanneer onze vrolijke vriendenbende een bende drieste overvallers op het spoor komt.

Wat er met de Peppels gebeurt als zij in handen vallen van de nietsontziende rovers, tart elke verbeelding.

De Marbello-diamanten is een heel spannend boek waarin alle jonge lezertjes, meisjes zowel als jongens, zich moeiteloos zullen kunnen verplaatsen. De natuur, de vriendschap tussen onze vrolijke Peppels, de confrontatie met de roversbende, de ontluikende verliefdheid tussen Miete en Senne, het zijn stuk voor stuk elementen die van de Marbello-diamanten op voorhand een bestseller maken.

Van de Marbello-diamanten bestaat ook een prachtig muziektheater dat op 3 mei 2005 met heel veel succes in het CC van Beveren in première ging.

Achtergrondinformatie

Bij de lancering van het boek werd er een wedstrijd georganiseerd waarbij drie waardevolle diamanten te winnen waren.

In de loop van 2006 werd het boek ook genomineerd voor de Kid’s Award. Het kwam samen met Dirk Bracke, Annie M.G. Schmidt en J.K. Rowling (die de Award uiteindelijk ook won) op de shortlist terecht en hoort dus tot de meest populaire boeken van dat jaar.

De Marbello Diamanten is het eerste boek in de Peppels-reeks, waarin al een zestal boeken verschenen. Ook van het Tweede boek in de reeks ‘het mysterie van de haarcirkels‘ is Guy Didelez de co-auteur.

Wil je nog boeken lezen die avontuur, spanning, humor en romantiek in zich hebben, ga dan zeker eens kijken naar de Alien en Sander reeks (+11) , waarin Marc en ik twee boeken samen schreven (Alien en Frituur Paradiso) waarna ik de reeks alleen heb verder gezet. (PoedelnaaktBisjou, Flashmob). 

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden