De man in de spiegel

Auteur

Guy Didelez

Illustraties

Gregie en Sooi de Maeyer

Uitgeverij

 Davidsfonds/Clauwaert, 1998, 

48 pagina’s, 8,50 euro.

Bib

Dit boek vind je terug in de bibliotheek

Inhoud

Joris Martin, hoogleraar kunstgeschiedenis, loopt het museum binnen net voor sluitingsuur. Hij wil de werken van de Poëtische School nog even in zich opnemen voor de cursus van volgende week.

De Poëtische School bevindt zich op de bovenste verdieping van het museum. De lift trekt zich hijgend en kreunend op. Het doet de professor denken aan het sterven van zijn vader. Een onbehaaglijk gevoel bekruipt hem. De barokke spiegel in de lift toont de zweetdruppeltjes. Hij kamt zijn haar. De lift komt tot stilstand. Geduldig wacht hij… Maar er gebeurt niets.

Hij schreeuwt om hulp. Tot hij verbinding krijgt met de nooddienst. Een vrouwelijke stem met licht spottende ondertoon antwoordt… en confronteert de professor met een vergeten verleden.

De Man in de Spiegel grijpt naar de keel. Spanning met Hitchkock-allures op een paar vierkante meter.

Persreacties

De man in de spiegel is een boeiend, zelfs beklemmend verhaal dat ook nog intelligent geschreven is. Guy Didelez weet hoe hij met taal en stijl moet omgaan. Zijn verhaalstructuur zit trouwens verbluffend in mekaar. (De Vrijzinnige Lezer)

Een niet onaardig griezelverhaal (NBLC)

Weetjes

De man in de spiegel werd oorspronkelijk als hoorspel geschreven in een opdracht van de NOS en de toenmalige BRT, die het ook allebei uitzonden. Het werd gespeeld door Jo de Meyere en de toen nog totaal onbekende Els Dottermans.

Van ‘de Man in de spiegel’ werd nadien ook een beklemmende  eenakter geschreven die een aantal keren werd opgevoerd en nu weer beschikbaar is voor de gezelschappen.

Het boekje is helemaal uitverkocht, maar misschien vindt u het her en der nog in de bibliotheek. 

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden