Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?
Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden
Auteur
Guy Didelez
Illustraties
Karl Meersman
Uitgeverij
Davidsfonds/Clauwaert, 1998,
124 pagina’s, 18,50 euro.
Bib
Dit boek vind je terug in de bibliotheek
Niemand wist waar de profeet Hameln vandaan kwam, maar volgens hem konden de kinderen het dorp van de oorlog vrijwaren…
Een schrijver denkt de absolute schoonheid te hebben gevonden. Vanaf dat moment wordt hij geplaagd door vreselijke nachtmerries…
Het lijkt wel alsof er een doos van Pandora vol jeugdherinneringen opengaat wanneer Bert op de trein wordt geconfronteerd met een kleine jongen…
Een jonge schrijver wordt betrokken in een kunstproject rond tarotkaarten. Half voor de grap, half ernstig probeert hij met behulp van de kaarten een blik in de toekomst te werpen. In de plaats daarvan wordt hem een waarheid uit het verleden geopenbaard…
In Parabels van Goed en Kwaad zet Guy Didelez negen verrassende, moderne fabels neer. Boeiend en eigentijds. Een originele bundel.
Een prachtig boek! Wat mij betreft zou dit in elke huisbibliotheek moeten staan! (R.K.D.)
De verhalen starten leeslustopwekkend, laten je ergens in het midden denken dat je al lang door hebt hoe het hele gebeuren gaat eindigen om ten slotte een eindclimax te ontwikkelen waar je versteld van staat. Dan noem ik het kortverhaal in je pink hebben. (De Vrijzinnige Lezer)
Door de spanning die de auteur doorheen zijn verhalen weet te weven, is de kans vrij groot dat de lezer het boek in één avond uitleest. Dit is tekenend voor het vakmanschap van Didelez die ook nu weer uitpakt met zeer mooie beeldspraak. (Merksem Vooruit)
Parabels van goed en kwaad leest vlot, is behoorlijk verrassend, boeiend en vrij origineel (Vlabin)
De fantastische en soms geheimzinnige sfeer die Didelez door zijn directe én dramatische stijl weet op te roepen, vormt een aantrekkelijke dekmantel voor de kleinmenselijke verhoudingen. Deze parabels houden de aandacht van de lezer vast, wat van veel hedendaagse literatuur niet kan gezegd worden. (Het Pallieterke)
Een van de verhalen werd ook omgewerkt tot een eenakter onder de titel ‘De Parabel van Liefde en Haat’.
Met het verhaal Hameln behaalde Guy Didelez de prijs van de stad Harelbeke.
De Sire behaalde de derde prijs in een wedstrijd van Paracelsus.
Berezovka werd dan weer oorspronkelijk als hoorspel geschreven. Je vindt hier nog altijd een kort luisterfragment.
Het boek is jammer genoeg niet meer in de boekhandel te verkrijgen. Ook Guy’s exemplaren zijn intussen allemaal uitverkocht. Je zal het dus moeten zoeken in de bibliotheek.
Een fan fan korte verhalen? Dan kun je ook uitkijken of je elders nog een van de verhalenbundels van Guy Didelez vindt. Veronica en Moordende Verhalen.
Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden