heksenkrant_voorl   

Auteur: Guy Didelez

Cover en illustraties: Harmen van Straaten

Uitgeverij Clavis, 2008, 94 pagina's, 12,95 euro Het boek werd inmiddels ook uitgegeven in de Taalmethode 'Tijd voor Taal' door uitgeverij van In.

Inhoud

Als Trezebelle meedoet aan het vrij podium in het heksendorp, komen haar vriendinnen erachter hoe goed ze kan schrijven. Ze sporen haar aan bij de krant te solliciteren naar de job van plaatselijke verslaggeefster. Maar de krantendirecteur lacht Trezebelle uit: volgens hem gebeurt er in het dorp niets wat het vermelden waard is. Dan doen er zich plotseling vreemde dingen voor in het heksendorp...

Persreacties

Een humoristisch verhaal over de bijzondere vriendschap tussen ondernemende heksenmeisjes (...) Het boek bevat mooie, heldere zinnen en grappige toverspreuken.  (Eefje Buenen)

De vrolijke heksjes en hun grappige avonturen zorgen steeds voor heel wat leesplezier. (...) Prettig is vooral dat de heksjes je nog steeds kunnen verrassen.. Hun karakter is bekend, maar toch hebben ze nog positieve of negatieve kantjes die we niet allemaal kennen. En daardoor voor nieuwe avonturen kunnen zorgen. Vrolijk en spannend leesplezier. (Mik Ghys in Pluizuit)    

Weetjes

               

Dit is het zesde boek in de heksenreeks die bestaat uit Heksenketel, Heksenbliksem, Heksenlach, Heksrenrace, Heksenneus, Heksenkrant en De diefstal van het grote toverboek. In 2015 verschijnt het achtste boekje in de reeks: Wonderwens. 

Met Heksenketel behaalde Guy Didelez eerder de tweede prijs in de Kinder en Jeugdjury 2005.

Omdat Guy de samenwerking met uitgeverij Clavis heeft stopgezet, zijn de zes eerste heksenboekjes momenteel niet meer in de boekhandel te verkrijgen. Geen nood echter. Guy heeft zelf nog voorraden van HeksenketelHeksenbliksemHeksenraceHeksenneus en Heksenkrant in huis. Wie zijn boekenkast voor een priklje wil aanvullen, neemt dus best contact op via  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Na Guy's vertrek bij Clavis werd de heksenboekenreeks overgenomen door uitgeverij WPG. In 2013 verscheen 'De Diefstal van het grote toverboek'; in 2015 verschijnt 'Wonderwens'. 

Heksenkrant werd ook opgenomen in de schoolbib van de nieuwe taalmethode van uitgeverij Van in: Tijd voor accent.

Laatst aangepast (zondag, 29 november 2015 12:42)