Helden & schurken

Auteur

Guy Didelez

Titel boek

Helden & Schurken

232 pagina’s, 17 euro

Uitgeverij

Pelckmans, 2022

Beschikbaar

Dit boek is verkrijgbaar in de boekhandel

Inhoud

Wist je dat er ooit een man na zijn dood tienduizenden mensenlevens heeft gered? Wat moet je denken van een paus die er in een paar jaar tijd vijftienduizend kilogram goud doordraait en in zijn tuin een witte olifant heeft die net als hijzelf rode schoenen draagt? En heb je ooit al gehoord van het duo Bonnie & Clyde die als bankrovers wereldberoemd werden? Of van een troetelcrimineel?

Het zijn maar enkele voorbeelden uit de top 10 die Guy Didelez samenstelde van de strafste verhalen van helden en schurken doorheen de tijd. Gedreven door visie, wahnoop en een portie (on)geluk bundelt Helden & Schurken opnieuw tien mensenlevens die lezen als een avontuur. Net als Oplichters & Afpersers en Fantasten & Flierefluiters zal ook dit boek je weer met verstomming slaan.  

Persreacties

 

Weetjes

Nog niet genoeg van ongelooflijke en waargebeurde verhalen? Ga dan zeker ook op zoek naar ‘Oplichters en Afpersers‘ en ‘Fantasten en Flierefluiters‘, de andere boeken in deze reeks. Ze bevatten heel diverse verhalen over mensen die de meest ongelofelijke dingen hebben uitgespookt. Van een krachtpatser als John Massis, over een bizarre kunstenaar en zakkenvuller als Salvador Dali tot bizarre en duistere figuren als Raspoetin en Erik Jan Hanussen,.

Een andere heel interessante reeks met altijd ongelofelijke maar tegelijk waargebeurde verhalen is de ‘Puntjepuntjepuntje en Waargebeurdreeks’. Daarin verschenen het vaak spannende ‘Onopgelost & Waargebeurd‘  het hilarische ‘Keigrappig en Waargebeurd‘ en het vaak al even grappige  ‘Waanzinnig & Waargebeurd’.  Ongelofelijke maar waargebeurde dierenverhalen vind je dan weer in ‘Beestig  & Waargebeurd‘.

Wist je trouwens dat Guy maandelijks een van die ongelooflijke maar waargebeurde verhalen vertelt voor Eclips-TV, een zender  die zich op jong en oud, maar toch vooral op +55 richt. Bij ‘Waanzinnig en waargebeurd’ kun je trouwens van een van die verhalen genieten. Zo zie je maar dat elke leeftijd van deze verhalen geniet!

 
Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden