De man in de spiegel:

een eenakter

Info

Titel: De Man in de Spiegel (Aantal opvoeringen: 17)

Auteur: Guy Didelez

Genre: thriller

Duur: 50 minuten

Decor: Zetstukken

Inhoud

Joris Martin, hoogleraar kunstgeschiedenis, loopt het museum binnen net voor sluitingsuur. Hij wil de werken van de Poëtische School nog even in zich opnemen voor de cursus van volgende week.

De Poëtische School bevindt zich op de bovenste verdieping van het museum. De lift trekt zich hijgend en kreunend op. Het doet de professor denken aan het sterven van zijn vader. Een onbehaaglijk gevoel bekruipt hem. De barokke spiegel in de lift toont de zweetdruppeltjes. Hij kamt zijn haar. De lift komt tot stilstand. Geduldig wacht hij… Maar er gebeurt niets.

Hij schreeuwt om hulp. Tot hij verbinding krijgt met de nooddienst. Een vrouwelijke stem met licht spottende ondertoon antwoordt… en confronteert de professor met een vergeten verleden.

De Man in de Spiegel grijpt naar de keel. Spanning met Hitchkock-allures op een paar vierkante meter.

Weetjes

Van ‘De Man in de Spiegel’ bestaat ook een spannende novelle én een hoorspel onder de titel ‘De Poëtische School’. Het werd gespeeld door Jo De Meyer en Els Dottermans en werd destijds meermaals door de toenmalige BRT en de Nederlandse NOS uitgezonden.

Deze eenakter kan opgevoerd worden samen met ‘Paprika Chips’ en/of Ruis, nog twee spannende eenakters waarin mensen opgesloten worden. Op die manier is het perfect mogelijk er een avondvullende voorstelling van te maken.  

 

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden