Speeltje

Auteur

Patrick Bernauw en Guy Didelez

Illustraties

Omslagontwerp: B2

Uitgeverij

Uitgeverij Davidsfonds 2003, 234 pagina’s, 17,50 euro.

Auteur

Dit boek is verkrijgbaar bij de auteur.

Neem contact op via mail: guy.didelez@telenet.be

Inhoud

Vrienden, partijgenoten, sympathisanten: kijk naar mij en zeg: wat ziet u?’ Minister van Defensie Van Renerghem, de onkreukbare, kijkt in de spiegel. Hij pulkt aan een puistje. De façade is geschonden. Het zorgvuldig gecultiveerde imago vertoont barstjes. Barsten.

‘Knappe man. Kalend. Maar charmant,’ beweert Pina, ‘heel sexy’. Zij is zijn secretaresse en speeltje, adembenemende combinatie van rijpheid en jeugd. Door paparazzi ‘het maffiameisje’ genoemd, want de dochter van maffioso Domenico.

‘Boezem ik nog vertrouwen in? Op het bal, samen met mijn knusse gezinnetje, laat ik wel zien dat ik geen schuine schaats rijd. Neen, ik dien mijn ontslag niet in. Neen, ik knijp er niet tussenuit.’

De romantische vlucht van Van Renterghem en Pina ontspoort in een wrede ontvoering. Opgezet spel? Een monsterachtig complot van vijanden, die een toegeving willen? Of moord? Actie en suspens lopen uit op een onvoorstelbare ontknoping.

Flitsende diaogen en bijna surrealistische situaties. Patrick Bernauw en Guy Didelez schreven een cynische misdaadroman.

Persreacties

‘Een snellezende, flitsende thriller, vervuld met een bijzonder humor. Het verhaal is doorheen de bladzijden vervuld met mysterie, actie en onverwachte wendingen. Een aanrader voor de liefhebbers van literaire rillingen.’ (KBC – Proxis)

Bernauws en Didelez’ stenografische stijl en de ironische ondertoon van hun taal werken wel. (John, Vervoort, Standaard der Letteren)

Weetjes

Het boek in helemaal uitverkocht in de boekhandel, maar Guy heeft thuis nog wat voorraad. Wil je het aanschaffen dan kun je contact met hem opnemen via guy.didelez@telenet.be 

Wil je de koekjes op deze site aanvaarden ?

Jouw gegevens worden enkel hier gebruikt en niet doorgegeven aan ander partijen. Nog meer info over je privacy kan je hier vinden