heksenlach  

Auteur: Guy Didelez

Illustraties: Harmen van Straaten

Uitgeverij Afijn, 2005, 12,95 euro. Het boek verscheen ppl o, de reeks 'Boektoppers' bij uitgeverij Van In.

Inhoud:

Lelijke Lura heeft gewonnen met de lotto. Ze krijgt een grote koffer vol mensengeld, geld dat ze graag allemaal wil uitgeven. Maar in Heksendorp bestaat geld niet. De heksjes besluiten om naar de mensenwereld te trekken om snoep te kopen. In de grote stad komen ze erachter dat ze overal geld voor nodig hebben! Het geld vliegt er zo snel doorheen dat er bijna niets meer van overblijft. Bovendien verandert het gedrag van de anders zo vrolijke Lelijke Lura. Ze denkt alleen nog maar aan geld. Wat kan Trezebelle doen om haar vriendinnetje weer te laten lachen? 

Na 'Heksenketel' en 'Heksenbliksem' is dit al het derde deel in de heksenserie van Guy Didelez. Net als de twee vorige kan het weer pronken met de humoristische tekeningen van Harmen Van Straaten. De avonturen van het jonge heksje Trezebelle en haar vriendinnen, worden steeds doller en doller. Lezen dus! 

Persreacties

In Heksenlach wint Lelijke Lura een koffer vol geld met de lotto. Ze wil het geld kost wat kost opmaken en dus moet ze naar mensenland. Dat is evenwel een hachelijke onderneming. Misverstanden en gekke toestanden domineren dit ontspannende verhaal voor kinderen vanaf acht jaar. (Ria De Schepper)

De boodschap die in het verhaaltje schuilt, is verpakt in grappige situaties en leuke woorspelingen op kinderniveau. De misverstanden tussen de mensen en de heksjes, die andere wetten en regels hanteren, zorgen voor luchtige slapsticksituaties. Een grappig, ontspannend verhaal met voldoende inhoud om nog even over na te denken. (Jet Marchau)

Een vlotte taal met een flinke portie humor zorgt voor veel leesplezier. De kaft is uitnodigend, de illustraties binnenin tonen sfeerbeelden van de personages in een sobere lijnvoering. (Mik Ghys)

Weetjes

                 

De heksenreeks bestaat nu al uit HeksenketelHeksenbliksemHeksenlach, HeksrenraceHeksenneus,Heksenkrant en De diefstal van het grote toverboek. In 2015 verschijnt het achtste boekje in de reeks: Wonderwens. 

Met Heksenketel behaalde Guy Didelez eerder de tweede prijs in de Kinder en Jeugdjury 2005.

Omdat Guy de samenwerking met uitgeverij Clavis heeft stopgezet, zijn de zes eerste heksenboekjes momenteel niet meer in de boekhandel te verkrijgen. Geen nood echter. Guy heeft zelf nog voorraden van HeksenketelHeksenbliksemHeksenraceHeksenneus enHeksenkrant in huis. Wie zijn boekenkast voor een priklje wil aanvullen, neemt dus best contact op via    Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Na Guy's vertrek bij Clavis werd de heksenboekenreeks overgenomen door uitgeverij WPG. In 2013 verscheen 'De Diefstal van het grote toverboek'; in 2015 verschijnt 'Wonderwens'. 

Heksenlach werd ook opgenomen in de reeks boektoppers bij Van In. 

Laatst aangepast (zondag, 29 november 2015 12:53)