BLIJSPELEN

Titel: Het huis in de Bocht (Aantal opvoeringen: 46)

Auteurs: Paul Coppens en Guy Didelez

Genre: Blijspel

Duur: Avondvullend

Decor: huiskamer met een halldeur en keukendeur, er hangt een gewone lamp aan het plafond.

Bezetting: 4 dames - 5 heren

Inhoud:

De gepensioneerde kapitein-commandant Leo Sergeant, zijn vrouw Elza en zijn dochter Marina zijn op zoek naar een nieuw huis. Ze komen terecht bij Guillaume, die hen bibberend van de zenuwen zijn woning probeert aan te smeren. Hij wordt daarin bijgestaan door Willy, een gewiekste verkoper. Aanvankelijk weifelt Leo, maar wanneer Willy de ex-militair wijsmaakt dat de Generale Staf tijdens de Tweede Wereldoorlog nog in het huis verbleven heeft, hapt hij gretig toe en wordt het contract ondertekend.

Maar dan komt de kat op de koord! Willy had met zelfgeschilderde borden een omleiding georganiseerd. Het huis blijkt in een gevaarlijke bocht te liggen, waar talloze truckers passeren! Zelfs in hun wildste fantasie kunnen Leo en Elza kunnen niet vermoeden wat hen nog allemaal te wachten staat...

Een DAVERENDE komedie! Letterlijk en figuurlijk!

Weetjes

Het stuk kan verkregen worden bij Auteursbureau Almo

Ben je met je gezelschap op zoek naar andere komische volavondstukken die Guy al dan niet samen met een co-auteur schreef? Ga dan zeker ook eens kijken naar: Barak Faunus, GeelzuchtHet Wittebroodslijk, Niet pluis op de buisPompen of verzuipen, Dolly en DotOpgepast OngepastLasso LassoGasten zijn Lasten, Pak in Stap uitWaar de Stalle bleef stille staan en De Splitsing van het Atomium.

 

 

 

 

Laatst aangepast (woensdag, 06 augustus 2014 07:44)