heksenbliksem

Auteur: Guy Didelez

Illustraties: Harmen van Straaten

Uitgeverij Afijn, 2004, tweede druk, + extra druk als Boektopper bij uitgeverij Van in.

84 pagina's, 12,95 euro

Inhoud:

Trezebelle brouwt samen met haar vriendinnen toverdrankjes in de heksenschool, als plotseling de bliksem inslaat. De heksjes kunnen nog net ontsnappen, maar het schoolgebouw brandt af. Wat nu? Sefa Bubbels stelt voor dat de heksjes naar school gaan in de buitenwereld. Ze wagen het erop, maar hebben algauw in de gaten dat mensenkinderen zich op school heel anders gedragen dan heksenkinderen. En hoe moeten de heksjes, die dol zijn op vrijheid, de strenge juf Blufkont aanpakken? 

Persreacties

De verschillende karakters van de heksjes zorgen voor uiteenlopende reacties zodat verrassende gebeurtenissen plaatsvinden. Een vlotte tekst met grappige toverspreuken, met bijpassende sfeervolle illustraties, bezorgen je fijn leesplezier. (Mik Ghys in Pluizuit)

Didelez heeft zijn pen blijkbaar extra gescherpt en tovert met de flair van een vaardige heksenmeester taferelen tevoorschijn waar je als lezer met verraste en tegelijkertijd herkennende blik doorheen reist als een leerling-heksje op haar bezem. (Luce Rutten in Pluizer).

Weetjes

               

De heksenreeks bestaat nu al uit HeksenketelHeksenbliksemHeksenlach, HeksrenraceHeksenneus,Heksenkrant en De diefstal van het grote toverboek. In 2015 verschijnt het achtste boekje in de reeks: Wonderwens. 

Met Heksenketel behaalde Guy Didelez eerder de tweede prijs in de Kinder en Jeugdjury 2005.

Omdat Guy de samenwerking met uitgeverij Clavis heeft stopgezet, zijn de zes eerste heksenboekjes momenteel niet meer in de boekhandel te verkrijgen. Geen nood echter. Guy heeft zelf nog voorraden van HeksenketelHeksenbliksemHeksenraceHeksenneus en Heksenkrant in huis. Wie zijn boekenkast voor een priklje wil aanvullen, neemt dus best contact op via   Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Na Guy's vertrek bij Clavis werd de heksenboekenreeks overgenomen door uitgeverij WPG. In 2013 verscheen 'De Diefstal van het grote toverboek'; in 2015 verschijnt 'Wonderwens'. 

 

 

Laatst aangepast (maandag, 28 juli 2014 11:13)