EEN DOLKOMISCH KERSSPEL

Titel: Waar de stal bleef stille staan.

Auteurs: Guy Didelez en Dirk Dobbeleers

Genre: dolkomisch kerstspel

Duur: Avondvullend

Decor: Een grote lift

Bezetting: 4 dames, 4 heren :

Aantal opvoeringen: 9

Inhoud

In warenhuis A & C (Alles en Comfortabel) koestert men grote plannen. De goederen- en personenlift wordt immers omgetoverd tot een kerststal die van verdieping tot verdieping wordt gevoerd. De personeelsleden zullen allemaal een rol in het kerstgebeuren spelen...

Temidden van al die drukte komt Dolf de Wolf, een echte geweldenaar, het warenhuis binnenvallen. Hij heeft een rekening te verefffenen met Frans (François voor de vrouwen) De Geyndt, de chef van de promotiedienst. Frans heeft aan Dolfs lief gezeten…

Paniek! Frans verkleedt zich als Sint-Jozef, maar Dolf kan samen met hem en alle anderen nog mee de lift inspringen… En dan gebeurt het… De lift blijft hangen! Het ziet ernaar uit dat Dolf de Wolf Frans vroeg of laat zal ontmaskeren… Of zal het kerstwonder meer dan 2000 jaar later opnieuw plaatsvinden?

Weetje 

Het stuk kan verkregen worden bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Ben je met je gezelschap op zoek naar andere komische volavondstukken die Guy al dan niet samen met een co-auteur schreef? Ga dan zeker ook eens kijken naar: Barak Faunus, GeelzuchtHet Wittebroodslijk, Niet pluis op de buisPompen of verzuipen, Dolly en DotOpgepast OngepastLasso LassoGasten zijn LastenPak in Stap uit, Het huis in de bocht en De Splitsing van het Atomium.

Laatst aangepast (woensdag, 06 augustus 2014 07:47)