f6   heksenketel

Auteur: Guy Didelez

Illustraties: Harmen van Straaten

Uitgeverij Afijn, 2002, Derde druk. + 1 extra druk als 'Boektopper' bij uitgeverij Van In.

80 pagina's, 12,95 euro 

Inhoud:

Trezebelle is een geval apart. Ze wordt geboren als bloedmooie heksenbaby, terwijl alle andere heksen van het dorp lelijk zijn en van smerigheid houden. Maar haar moeder zorgt ervoor dat Trezebelle niet uit de toon valt. Een kanjer van een puisterige haakneus boven op haar echte neusje doet wonderen. Op een dag wordt het heksendorp opgeschrikt. Enkele heksenkinderen van Trezebelles klas gaan zich heel vreemd gedragen. Ontheksing, beweert de toverkol in paniek. Daar moeten ze als de bliksem iets tegen doen!

Persreacties

Dit is een grappig en fantasievol verhaal over anders willen zijn en jezelf willen blijven. Op een prettige manier brengt de auteur aan dat het belangrijk is dat je jezelf mag zijn, dat je je mag tonen zoals je bent en dat je zo aanvaard wordt. ... De tekst is sterk genoeg om van dit verhaal een voltreffer te maken. (Mik Ghys - Pluizuit)

Een grappig verhaal waarin waarden over schoonheid en goed gedrag op hun kop worden gezet. Dat er ook eens gelachen mag worden met vragen waar kinderen zich het hoofd over breken, is een weldaad. (Standaard der Letteren)

Weetje

               

De heksenreeks bestaat nu al uit HeksenketelHeksenbliksemHeksenlach, HeksrenraceHeksenneus,Heksenkrant en De diefstal van het grote toverboek. In 2015 verschijnt het achtste boekje in de reeks: Wonderwens. 

Met Heksenketel behaalde Guy Didelez eerder de tweede prijs in de Kinder en Jeugdjury 2005.

Omdat Guy de samenwerking met uitgeverij Clavis heeft stopgezet, zijn de zes eerste heksenboekjes momenteel niet meer in de boekhandel te verkrijgen. Geen nood echter. Guy heeft zelf nog voorraden van HeksenketelHeksenbliksemHeksenraceHeksenneus en Heksenkrant in huis. Wie zijn boekenkast voor een priklje wil aanvullen, neemt dus best contact op via  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Na Guy's vertrek bij Clavis werd de heksenboekenreeks overgenomen door uitgeverij WPG. In 2013 verscheen 'De Diefstal van het grote toverboek'; in 2015 verschijnt 'Wonderwens'. 

Laatst aangepast (maandag, 28 juli 2014 11:16)