spiegel

Auteur: Guy Didelez

Uitgeverij: Davidsfonds/Clauwaert, 1998, 48 pagina’s, 8,50 euro.

Illustratie: Gregie en Sooi de Maeyer

Inhoud:

Joris Martin, hoogleraar kunstgeschiedenis, loopt het museum binnen net voor sluitingsuur. Hij wil de werken van de Poëtische School nog even in zich opnemen voor de cursus van volgende week.

De Poëtische School bevindt zich op de bovenste verdieping van het museum. De lift trekt zich hijgend en kreunend op. Het doet de professor denken aan het sterven van zijn vader. Een onbehaaglijk gevoel bekruipt hem. De barokke spiegel in de lift toont de zweetdruppeltjes. Hij kamt zijn haar. De lift komt tot stilstand. Geduldig wacht hij… Maar er gebeurt niets.

Hij schreeuwt om hulp. Tot hij verbinding krijgt met de nooddienst. Een vrouwelijke stem met licht spottende ondertoon antwoordt... en confronteert de professor met een vergeten verleden.

De Man in de Spiegel grijpt naar de keel. Spanning met Hitchkock-allures op een paar vierkante meter.

Persreacties:

De man in de spiegel is een boeiend, zelfs beklemmend verhaal dat ook nog intelligent geschreven is. Guy Didelez weet hoe hij met taal en stijl moet omgaan. Zijn verhaalstructuur zit trouwens verbluffend in mekaar. (De Vrijzinnige Lezer)

Een niet onaardig griezelverhaal (NBLC)

Van 'de Man in de spiegel' bestaat ook een beklemmende eenakter die ook voor uw school/bib/vereniging geschikt kan zijn.

Weetje

Het boekje is helemaal uitverkocht. Guy Didelez heeft zelf nog enkele exemplaren in voorraad. 

 

 

Laatst aangepast (maandag, 04 augustus 2014 13:20)