heksenneus

Auteur: Guy Didelez

Cover en illustraties: Harmen van Straaten

Uitgeverij Claivs, 2007, 87 pagina's, prijs 12,95 euro

Inhoud

'Je stapt via een soort halletje het linkerneusgat in. Dat wordt met een tussenschot van het rechterneusgat gescheiden. In dat halletje neem je een roltrap die dwars door het linkerneusgat naar boven gaat...'

Zo beschrijft Trezebelle haar plannen om tijdens de Hekspo, een grote hekspositie die in hun dorp georganiseerd wordt en waar heksen uit de hele wereld naartoe komen, een enorme neus als blikvanger te maken. Alle heksen vinden dit een fantastisch idee. Eén man vindt het maar niks... Rupert. Hij zou in het Heksendorp liever een 'Fantomium' maken, een enorm Atomium met grijzende pompoengezichten op de plaatsen waar de bollen zitten. Hij doet er dan ook alles aan opdat de heksenneus er niet zal komen.

Weetjes

               

Dit is het vijfde boek in de heksenreeks die bestaat uit de titels: Heksenketel, Heksenbliksem, Heksenlach, Heksenrace, HeksenneusHeksenkrant en De diefstal van het grote toverboek. In 12015 verschijnt het achtste boekje in de reeks: Wonderwens.

Met Heksenketel behaalde Guy Didelez eerder de tweede prijs in de Kinder en Jeugdjury 2005.

Omdat Guy de samenwerking met uitgeverij Clavis heeft stopgezet, zijn de zes eerste heksenboekjes momenteel niet meer in de boekhandel te verkrijgen. Geen nood echter. Guy heeft zelf nog voorraden van Heksenketel, Heksenbliksem, Heksenrace, Heksenneus en Heksenkrant in huis. Wie zijn boekenkast voor een priklje wil aanvullen, neemt dus best contact op via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Na Guy's vertrek bij Clavis werd de heksenboekenreeks overgenomen door uitgeverij WPG. In 2013 verscheen 'De Diefstal van het grote toverboek'; in 2015 verschijnt 'Wonderwens'. 

Laatst aangepast (maandag, 28 juli 2014 10:57)