visfoto

Auteurs: Guy Didelez en Joke De Vloed

Illustraties: Jurgen Walschot

Uitgeverij Afijn, 2004

Inhoud:

O is een doodgewoon visje. Zijn hele leven al zwemt hij heen en weer in het grote meer. Naast het meer staat een boom. Met zijn bladeren en zijn wuivende takken ruist hij de vis toe. En soms werpt de zon zijn schaduw in het meer. Dan is de boom heel dichtbij. Maar als O de schaduw een zoen geeft, voelt de boom dat niet. De kleine O wil het water uit en de boom in. Maar hoe komt een vis in een boom?

Persreacties

'De Vis in de Boom' is een filosofisch boek met mooie prenten over het grote geluk van een kleine vis'. (leesgroep Stichting Lezen)

Jurgen Walschot is erin geslaagd om bij dit boek voor prille lezers beelden te creëren die volop meegaan in de sfeer en het ritme van het verhaal. (De jury, die het boek nomineerde voor de Boekenpauw) 

Een mooi en apart verhaal over de vriendschap tussen een vis en een boom. Het taalgebruik is mooi en zeer suggestief, de woorden werden zorgvuldig uitgekozen en zijn tot een poëtisch geheel verweven. Het boek is ook heel mooi en apart geïllustreerd, puur en zonder franjes. Een aanrader! (Inge Umans) 

Toneelvoorstelling

Guy Didelez bewerkte dit gevoelig en filosofische verhaal voor jonge kinderen tot een vertel- en toneelversie, waarmee hij zelf rondtoert. Geen moeilijk toneel op een groot podium en ver van de kinderen. Nee, Guy komt het verhaal bij u op school vertellen, in een knusse, kindvriendelijke ruimte. Hij werkt met een doorschuifsysteem van groepen van ongeveer 40 kinderen. Tussen de diverse voorstellingen worden telkens enkele minuten pauze gelaten zodat de volgende groep naar de vertelruimte kan komen. Uiteraard is dit programma ook geschikt voor bibliotheken en verenigingen die op lokaal vlak de handen in elkaar willen slaan.

Praktische informatie i.v.m. de voorstelling

Doelgroep= 2e en 3e kleuterklas, 1e en 2e leerjaar

Duur: ca. 25 minuten

Prijs: Overeen te komen. Is afhankelijk van het aantal kinderen en eventuele andere activiteiten (lezingen, andere toneelstukken) in de school of bib. 

Aantal toeschouwers per voorstelling: ongeveer 40. Verschillende voorstellingen per dag mogelijk. 

Accomodatie: De school/bibliotheek zorgt zelf voor een knusse vertelhoek.

Contact: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Je kunt nog altijd genieten van de toneelvoorstelling, maar de boekversie van 'De Vis in de Boom' is jammer genoeg helemaal uitverkocht en wordt ook niet herdrukt. Wil je het boek toch lezen, dan zul je op zoek moeten gaan in de bib. 


Laatst aangepast (maandag, 28 juli 2014 10:05)