de_keizerin

Auteurs: Patrick Bernauw en Guy Didelez

Omslagillustratie: Marijke Meersman

Uitgeverij: Davidsfonds/Infodok, 192 pagina's, 14,75 euro

Inhoud:

Juni 1882. In Cannes wordt de vijftienjarige Maxime ontvoerd. Ene François Weygand beweert dat hij Maxime naar zijn echte moeder brengt: Charlotte, de zus van de Belgische koning Leopold II. De reis naar België verloopt allerminst rimpelloos. Onderweg komt Maxime te weten dat Charlotte, die niet meer bij haar volle verstand zou zijn, ooit Keizerin van Mexico was. De ontmoeting met de bizarre Charlotte brengt de jongen danig uit zijn evenwicht. De verwarring wordt nog groter als het dienstmeisje Marguerite, op wie Maxime hevig verliefd wordt, haar versie van de feiten geeft.

In De Keizerin van Mexico zijn waarheid en leugen niet van elkaar te scheiden. De sfeer van de late negentiende eeuw en de waanzin van Charlotte zijn treffend onder woorden gebracht. Een heerlijk romantisch avonturenverhaal voor jongeren vanaf 14 jaar.

Persreacties

Het nieuwste jeugdboek van Patrick Bernauw en Guy Didelez intrigeert. Het mengt op een soms adembenemende manier waarheid en leugens, historische feiten en pure verzinsels tot een spannende schelmenroman. (Anita De Saedeleer in Het Nieuwsblad)

Weetje

     

Hou je van historische mysteries ga dan zeker op zoek naar de twee andere factionboeken die Guy samen met Patrick Bernauw schreef: Het Februaricomplot en In het teken van de Ram.  

Het boek is helemaal uitverkocht, maar op zijn zolderkamer heeft Guy nog welgeteld één doos staan. Wie het boek toch nog voor zichzelf wil kan het dus via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. bestellen.

 

 

Laatst aangepast (donderdag, 31 juli 2014 10:10)