Zwanenzang

Zwanenzang

 

Auteurs: Guy Didelez en Joke De Vloed

Illustraties: Wout Olaerts

Uitgeverij Afijn, 2005, Prijs 13,95 euro. Verschijnt september 2005

ISBN 90 5933 078 1

Inhoud

De papa en mama van Gabriëlle hebben het te druk met hun klanten. Maar de opa van Gabriëlle heeft zeeën van tijd en woont bij hen in. Opa luistert graag naar oude vinylplaten met klassieke muziek. Dan haalt hij oude herinneringen op. Hij vertelt Gabriëlle het verhaal van het Zwanenmeer. En van oma die ballerina was. Maar dan is er nog oom Anton, de tweelingbroer van opa. Die woont in een instelling. Papa vindt dat opa de verkeerde verhalen aan Gabriëlle vertelt en nu vreest Gabriëlle dat opa ook naar die instelling moet waar zijn broer woont. Gabriëlle weet dat ze moet leren vliegen als een engel om opa te redden...

Persreacties

Een warm en teder boekje. Nele Janssen Pluizer) 

Weetjes

Na De Vis in de Boom, dat genomineerd werd voor de Boekenpauw, is dit het tweede kinderboek dat Guy Didelez schreef in samenwerking met Joke de Vloed.

Van dit boek bestond ook een tijdlang een gelijknamig toneelstuk. Het werd gebracht door Paco-producties dat ook al met succes Pestkoppen en Windbuilen en Het Pest Actie Plan op de planken bracht. Binnenkort brengt dat theater ook een voorstelling van Heksje Trezebelle en de diefstal van het Grote Toverboek. 

Naast het toneelstuk is er nu ook een muzikale vertelling in de maak. Het verhaal wordt verteld door Sarah Van Overwaelle en muzikaal begeleid door Dimlicht. Dit zevenkoppige ensemble brengt klassieke muziek geschreven door Mirek Coutigny en Ruben De Gheselle. In deze voorstelling wordt het moeilijke thema dementie op een kindvriendelijke en originele manier behandeld voor jong en oud. Wil je al graag een voorsmaakje proeven, klik dan alvast op de trailer. 

Dit boek isheruitgegeven bij uitgeverj Van In in de reeks tijd voor taal. Ook Guy heeft nog een beperkt aantal van de oude Clavisexemplaren die besteld kunnen worden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  

 

         

 Hou je van gevoelige verhalen, dan kun je ook eens gaan kijken naar: De Kikkerkus, Kwelduivels, Zie me graag, Pestkoppen en Windbuilen en Het Pest Actie Plan. Goeie lezers uit 5 en 6 kunnen zelfs al met 'Gebroken Glimlach', een + 12 verhaal van start.


Laatst aangepast (dinsdag, 31 december 2019 14:22)