TRAGIKOMEDIE

Titel: De Hofkes

Auteurs: Guy Didelez en Paul Coppens

Genre: Tragikomedie

Duur: Avondvullend

Decor: Een volkstuintje

Bezetting: 5 heren, 5 dames

Inhoud:

Na de winterstop komen de eerste volkstuinders opnieuw naar hun 'hofkes'. Zo maken we kennis met Gust, Fons, Bernard en Bruno. Hoewel het er op hun tuintjes dikwijls heel vrolijk aan toegaat, zijn het in feite alle vier heel eenzame mensen die om diverse redenen hun huis ontvluchten. Bij elkaar, op de tuintjes waar de tijd lijkt stil te staan, vinden ze nog echte vriendschap.

Tot er plots een nieuwe tuinder verschijnt. Een vrouw! Zonder het te willen, dreigt ze het zorgvuldig uitgebalanceerde mannenwereldje te ontwrichten. Wie is zij? Wat drijft haar naar de tuintjes?

DE HOFKES Is een stuk vol tegenstellingen. Zwalpend tussen bitterheid en vrolijkheid, tussen hoop en wanhoop, wil het in zijn menselijkheid vooral heel herkenbaar zijn.

Het stuk is gebaseerd op de film Vleugels van Julie De Clercq waarvoor Guy Didelez het scenario schreef met Vic De Wachter, Joke Devynck, Michel Van Dousselaere en Johan Heldenbergh in de hoofdrollen. Het is tevens een bewerking van het toneelstuk Vle(u)gels dat vanwege de wat problematische bezetting (4 mannen - 1 vrouw) weinig gespeeld werd. Dankzij de inbreng van Paul Coppens - die het stuk trouwens ook voor zijn eigen theater bewerkte - vindt het nu hopelijk makkelijker een weg naar de theaterzalen.  

Persreacties:

Didelez beschrijft op een fijnbesnaarde manier een korte periode uit het leven van enkele vereenzaamde, gekwetste mensen. De toon is licht, bij wijlen grappig, meestal herkenbaar. (Gazet van Antwerpen)

Weetjes

Het stuk kan op eenvoudige aanvraag verkregen worden bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Op zoek naar andere aangrijpende stukken om met uw groep te spelen? Neem dan zeker ook een kijkje op Ontsnapt uit de Krabbenmand,  Eeuwig Zwijgen, De Zwarte Kous en Vleugels (zelfde verhaallijn als De Hofkes, maar een kleinere bezetting). 

Laatst aangepast (dinsdag, 05 augustus 2014 07:35)