Titel: Gebroken Glimlach

Auteurs: Guy Didelez en Dirk Dobbeleers

Regie: Rudy Goes

Acteurs: Jolijn Antonissen/Sara Gracia, Yoeri Lewijze, Rebecca Tanghe

Doelgroep: 1e, 2e en 3e jaar secundair onderwijs

Duur: 60 minuten.

In opdracht van het Educatief Theater Antwerpen schreven Guy Didelez en Dirk Dobbeleers een toneelstuk dat gedeeltelijk gebaseerd is op het boek 'Gebroken Glimlach'. Het stuk ging op 26 september 2011 in de Zwarte Zaal van het Antwerpse Fakkeltheater onder grote belangstelling in première. De reacties waren unaniem lovend en intussen werden er al een 40-tal keren opgevoerd.  

Het verhaal

Kaat is geboren met een lipspleetje, maar ze wil niet dat iemand er iets van merkt. Daarom kiest ze voor een laatste operatie. Een neuscorrectie.

Kobe doet het jaar over, maar zijn prestaties zijn nog niet schitterend. Kobe wordt gepest omwille van zijn slechte resultaten en omwille van zijn 'zotte' broer. Hij vindt een uitlaatklep in zijn muziek. Iets wat zijn broer jammer genoeg niet gelukt is.

Kaat en Kobe leren elkaar kennen. Twee werelden van verschil. Hoe loopt dit af?

Marc Wellens, gedeputeerde voor de provincie Antwerpen met welzijnsbeleid en volksgezondheid als bevoegdheden, alsook Jan Verheyen (filmproducent) zijn peters van dit project.

Deze productie geniet ook de steun van Sabam en Quick.

Guy en Dirk werkten voor het schrijven van het stuk samen met de Vereniging voor Aangeboren Gelaatsafwijkingen (VAGA)

Reacties

'Een eerlijke, integere, boeiende en met opvallend enthousiasme gebrachte voorstelling. Niet belerend of oubollig maar herkenbaar en fris.'Jan Verheyen over de theatervoorstelling gebaseerd op het boek.

'Gebroken glimlach' in toneelversie werd vandaag heel positief onthaald: een meerwaarde bij je lezingen en een zeer positieve ervaring voor aanzet tot of kennismaking met theater voor onze leerlingen. Tof. (Sint Gertrudiscollege Wetteren)

Weetjes:

Voor verdere inlichtingen en boekingen kan u terecht op www.etaproducties.be ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. )

Wil u liever eerst een voorstelling bijwonen. Dat kan ook. Daarvoor neemt u ook best contact op met Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Laatst aangepast (maandag, 04 augustus 2014 17:10)