Titel: Gebroken Glimlach

Auteur: Guy Didelez 

Regie: Frans Ceusters

Acrtice: Leslie Geeraerts

Doelgroep: 1e, 2e en 3e jaar secundair onderwijs

Duur: 60 minuten.

IInhoud

De vijftienjarige Janne wordt opgenomen in een psychiatrische instelling. Op haar eigen vraag. Toch is ze nog niet aan praten toe. Niemand weet wat er echt met haar aan de hand is. Zelf zou Janne liever voor eeuwig zwijgen...

Gelukkig klikt het al snel tussen Janne en Sam, een jongen die ook in de jeugdpsychiatrie verblijft. Sams grapjes, zijn enorme relativeringsvermogen en zijn kleine verrassingen vrolijken Janne op. Maar ze brengen haar ook in verwarring. Zou ze bij hem haar hart kunnen luchten?

Guy Didelez breekt de stilte in Jannes wereld. Hij opent de deuren van een psychiatrische instelling en gunt ons een blik op het dagelijkse leven binnenin. Een plek vol uitersten: van euforische blijdschap tot intens verdriet, van hechte vriendschap tot koele haat, van onmetelijke stiltes tot overdonderende waarheden.

Eeuwig Zwijgen is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Weetjes

Productiehuis Farce Cancan verenigde eerst drie acteurs, die gedurende enkele jaren met dit +14 stuk rondtrokken en het met heel wat succes in scholen en/of bibliotheken brachten. Vanwege de maximumfactuur die duurdere producties in scholen vaak onmogelijk maakt, werd vanaf het schooljaar 2010-2011 gekozen voor een monoogversie waarvan al snel meerdere voorstellingen geboekt werden. Actrice Leslie Geeraers brengt in een regie van Frans Ceusters dit 55 minuten durende verhaal. 

Intussen werd de monoloog stopgezet. Wil u toch een toneelvoorstelling voor het eerste, tweede en derde middelbaar van Guy boeken, dan verwijs ik u graag naar gebroken glimlach, net als eeuwig zwijgen een mooi theaterstuk dat inmiddels al een 40-tal opvoeringen kende.  

Het gelijknamige boek werd in 2004 uitgegeven bij uitgeverij Davidsfonds/Infodok in 2004. Het is intussen uitverkocht. Misschien kun je het in de bib nog vinden.  

Laatst aangepast (maandag, 04 augustus 2014 17:23)