zie_me_graag

Auteur: Guy Didelez

Illustraties: Anne Westerduin

Uitgeverij: Davidsfonds/Infodok; 2002; 80 pagina's; 10,95 euro

Inhoud :

Als Robbe thuiskomt, hoort hij zijn ouders kibbelen. Mama wil een weekendje naar Parijs met haar vrienden. Papa vindt dat geen goed idee. Maar mama drijft haar zin door en gaat toch… Robbe probeert alles wat hij kan om het tussen hen weer goed te maken. Misschien kan de liefdesboom in de tuin hen dichter bij elkaar brengen?

Robbe neemt de tijd om alles in zijn hoofd op een rijtje te zetten. Ruzie maken doet iedereen wel eens… Gaan papa en mama nu scheiden? Nog nooit voelde hij zich zo verdrietig en alleen. Tot hij in de tuin een egeltje ontdekt. Hij smokkelt het mee naar zijn kamer. Maar telkens hij lief wil zijn, zet zijn nieuwe vriendje zijn stekels op…

In dit knusse, gevoelige verhaal laat Guy Didelez zien dat mensen die van elkaar houden, elkaar ook wel eens pijn doen. Subtiele, rake woorden vertellen hoe je iemand los kan laten. Een teder, herkenbaar boek met illustraties van Anne Westerduin.

Persreacties

Dit boek is heel handig te gebruiken voor een project of lessenpakket rond echtscheiding. Het verhaal is erg herkenbaar. ... Een ietwat serieuzer verhaal dat dankzij de schrijfwijze en de krachtige verhaallijn toch boeiend genoeg blijft voor de beoogde doelgroep. (Transparant)

De verhaalopbouw is rechtlijnig en eenvoudig. De taal is gevat, soms wat beschouwend en suggestief... Een gevoelig en sfeervol verhaal voor 9 a 10 jarigen. (Ria De Schepper)

Een gevoelig verhaal, vol zorgen en twijfels... Dit verhaal laat zien dat een kind alles zal doen om zijn ouders bij elkaar te houden, liefst lachend en tevreden met elkaar. Toch bedenkt Robbe ook heel nuchter dat als er niet meer gepraat wordt, een scheiding nabij is. De symboliek rond de kleine egel verduidelijkt het probleem: iemands vrijheid belemmeren helpt niet in een relatie, integendeel. 'www.recensies.yucom.be'.

Een knus en gevoelig verhaal (Grensland-krantje)

Weetje

Het boek is niet meer in de handel te verkrijgen. Guy heeft zelf echter nog een aantal exemplaren in huis die voor een gunstprijs kunnen besteld worden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Hou je van gevoelige verhalen, dan kun je ook eens gaan kijken naar: De Kikkerkus, Kwelduivels, Zwanenzang, Pestkoppen en Windbuilen en Het Pest Actie Plan. Goeie lezers uit 5 en 6 kunnen zelfs al met 'Gebroken Glimlach', een + 12 verhaal van start.

            


 

 

 

 

Laatst aangepast (maandag, 28 juli 2014 11:54)