boek: Zwanenzang van Guy Didelez en Joke de Vloed. 

Leeftijd: 9 - 13 jaar

Wat voorafging

Het boek Zwanenang werd aanvankelijk door Paul Coppens bewerkt tot een toneelstukn, met als acteurs Jo Van Milee, Anneke Devuyst en Jacques Van Avermaet, hoewel het een heel aandoenlijke voorstelling betrof werd ze slechts een tiental keren gespeeld, zodat het stuk terug afgevoerd werd.Jaren later werd Guy Didelez gecontacteerd door Dimlicht een jong muzikaal ensemble dat liefst van al de platgetreden paden verlaat en wil verrassen met nieuwe composities en producties. Zo brengen ze o.a. nieuw muziektheater en organiseren ze zelf evenementen. Ze vroegen Guy dan ook of ze een van zijn boeken mochten bewerken en kozen voor Zwanenzang. 

Op die manier ontstond er ook een muzikale versie van dit verhaal. Mirek Coutigny & Ruben De Gheselle componeerden de wonderlijk mooie klassieke muziek, Sarah Van Overwaelle bewerkte het boek tot een betoverende toneelvoorstelling die ze schitterend speelt terwijl ze begeleid wordt door het zevenkoppig ensemble van Dimlicht. Een voorstelling om echt bij weg te dromen. 

Thema: Familievoorstelling Dementie 

Leeftijd: Van 9 tot 99 jaar

Duur 60 minuten. 

Het verhaal: 

De papa en mama van Gabriëlle hebben het te druk met hun klanten. Maar de opa van Gabriëlle heeft zeeën van tijd en woont bij hen in. Opa luistert graag naar oude vinylplaten met klassieke muziek. Dan haalt hij oude herinneringen op. Hij vertelt Gabriëlle het verhaal van het Zwanenmeer. En van oma die ballerina was. Maar papa vindt dat opa raar doet en dat hij hoe langer hoe meer begint te vergeten. Gabriëlle vreeest dat opa ook naar een instelling moet en dat hij niet meer bij haar thuis mag blijven wonden. Dat wil Gabriëlle niet. Maar hoe hou je als 9-jarig meisje zoiets tegen? Misschien moet ze wel leren vliegen als een engel om opa te redden....

Het stuk wordt gebracht door pacoproducties. Voor meer informatie, prijzen en contact met het productiehuis klik hier. 

Weetjes

Het gelijknamige boek werd uitgegeven in 2005, maar is jammer genoeg niet meer in de handel te verkrijgen. 

Ben je op zoek naar meer informatie over de toneelstukken die op basis van Guy's boeken gebracht worden kijk dan zeker ook eens naar TrezebellePestkoppen en Windbuilen, Het Pest Acite Plan, Ik heb ook geen pretentie, Gebroken Glimlach en Ik ben iemand/Niemand.  

 

Laatst aangepast (dinsdag, 31 oktober 2017 19:15)