heksenrace  

Auteur: Guy Didelez

Illustraties: Harmen van Straaten

Uitgeverij Afijn, 2006, , 86 pagina's; 12,95 euro

ISBN 90 5933 087 0

Het boek werd ook uitgegeven in de taalmethode 'Tidj voor Taal' door uitgeverij Van IN 

Inhoud: Door een grappig toeval komen de heksenvriendinnen Lelijke Lura, Roos Netelroos, Sybille met de Dikke Billen en Trezebelle te weten dat er in de buitenwereld een wielerwedstrijd georganiseerd wordt: de Ronde van Vlaanderen voor kinderen. Ze zijn meteen geïnteresseerd. Met hun fantastische bezemfiets zullen zij de andere deelnemers eens een poepje laten ruiken. Ze komen aan de start met andere kinderen, die niet allemaal te vertrouwen lijken. En inderdaad, tijdens de loodzware wedstrijd met veel beklimmingen steekt iemand stokken in de wielen. Maar wie?

Persreacties

Na 'Heksenketel' (derde druk) 'Heksenbliksem' tweede druk) en 'Heksenlach' is dit al het vierde deel in de heksenserie van Guy Didelez. Net als de drie vorige kan het weer pronken met de humoristische tekeningen van Harmen Van Straaten. De avonturen van het jonge heksje Trezebelle en haar vriendinnen, worden steeds doller en doller. Lezen dus! 

Weetjes

                 

De heksenreeks bestaat nu al uit HeksenketelHeksenbliksemHeksenlach, HeksrenraceHeksenneus,Heksenkrant en De diefstal van het grote toverboek. In 2015 verschijnt het achtste boekje in de reeks: Wonderwens. 

Met Heksenketel behaalde Guy Didelez eerder de tweede prijs in de Kinder en Jeugdjury 2005.

Omdat Guy de samenwerking met uitgeverij Clavis heeft stopgezet, zijn de zes eerste heksenboekjes momenteel niet meer in de boekhandel te verkrijgen. Geen nood echter. Guy heeft zelf nog voorraden van HeksenketelHeksenbliksemHeksenraceHeksenneus en Heksenkrant in huis. Wie zijn boekenkast voor een priklje wil aanvullen, neemt dus best contact op via  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Na Guy's vertrek bij Clavis werd de heksenboekenreeks overgenomen door uitgeverij WPG. In 2013 verscheen 'De Diefstal van het grote toverboek'; in 2015 verschijnt 'Wonderwens'. 

Heksenrace werd ook opgenomen in de schoolbib van de nieuwe taalmethode van uitgeverij Van in: Tijd voor accent. 

Laatst aangepast (zondag, 29 november 2015 12:55)