Titel: Geelzucht (Aantal opvoeringen: 82)

Auteur: Guy Didelez

Genre: Satire/Bittere komedie

Duur: Avondvullend

Decor: Een leraarskamer

Bezetting: 2 dames - 4 heren (sommige heren- en damesrollen zijn omwisselbaar)

Inhoud:

In het 'Institut Pimprenelle', een kleine eliteschool voor de betere klasse, werken een aantal leerkrachten die balen van het onderwijs. Elk van hen zoekt een manier om de dagelijkse sleur te overleven. Voor de een is het de drank, voor de ander de dictatuur, voor een derde zijn het de peppillen. De directrice bijt zich vast in allerhande futiliteiten.

Maar dan komt een nieuwe, idealistische en wereldvreemde leraar de rangen 'versterken'. Zal hij zich aanpassen aan de geldende gebruiken? Zal hij zijn wereldvreemd idealisme verliezen of zijn eigenheid behouden?

Geelzucht: Een vergrootglas op het onderwijs.

Weetjes

Het stuk werd destijds ook in boekvorm uitgegeven.

Het kan op eenvoudige aanvraag verkregen worden bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of Auteursbureau Almo. 

Ben je met je gezelschap op zoek naar andere volavond-lachstukken die Guy al dan niet samen met een co-auteur schreef? Ga dan zeker ook eens kijken naar: Niet pluis op de buis, Het Wittebroodslijk, Barak Faunus, Pompen of verzuipen, Dolly en Dot, Opgepast Ongepast, Lasso Lasso, Gasten zijn Lasten, Pak in Stap uit, Het huis in de Bocht Waar de Stalle bleef stille staan en De Splitsing van het Atomium. 

 

Laatst aangepast (dinsdag, 05 augustus 2014 19:19)