9044811541         

Auteur: Guy Didelez

Cover 2e druk: Herman Houbrechts

Uitgeverij Clavis, eerste druk 2009, 125 pagina's, tweede druk uitgeverij Manteau 2012; 3e druk Uitgeverij Ploegsma (143 pagina's) 

Inhoud

Kaat is in de wolken: ze heeft net leren chatten en maakt al meteen een vriend, Wannes. Het klikt tussen de twee jongeren en al gauw wil Wannes weten hoe het meisje eruitziet. Kaat is echter te beschaamd om een foto online te zetten. Ze heeft een gespleten lip en is erg onzeker over haar uiterlijk. Lien, de beste vriendin van Kaat, stelt het meisje gerust: na alle operaties kun je er bijna niets meer van zien. Toch wil Kaat liever wat wachten. Ze wordt immers opnieuw geopereerd en daarna zal ze er nog beter uitzien. Pas dan zal ze Wannes een foto laten zien. Maar vlak na de operatie staat de jongen zomaar voor de deur.

Een optimistisch boek over een meisje dat leert leven met een aangeboren gelaatsafwijking. Een sterk geschreven verhaal dat het thema op een positieve manier bespreekbaar maakt.

(Pers)reacties

Ik moet zeggen dat ik mezelf helemaal in Kaat herken. Alleen ben ik 18 en moet ik de operatie van Kaat nog ondergaan. Dat is het grappige aan het boek. Ik heb nu zoveel informatie uit het boek gehaald over de desbetreffende operatie dat ik ongeveer al weet hoe het zal worden. (Uit een brief van een meisje die met een lipspleetje geboren werd).

De auteur is er in ieder geval in geslaagd een mooi en realistisch beeld te geven van de leefwereld van jongeren met een aangeboren gelaatsafwijking. (Pluizuit)

Een positief verhaal over een meisje dat wel weet wat ze wil en met vallen en opstaan en veel moed ook bereikt wat ze wil. (www.leestafel.info)

'Een eerlijke, integere, boeiende en met opvallend enthousiasme gebrachte voorstelling. Niet belerend of oubollig maar herkenbaar en fris.'Jan Verheyen over de theatervoorstelling gebaseerd op het boek. 

Weetje

Dit boek kwam tot stand in samenwerking met VAGA vzw. Vereniging voor Aangeboren Gelaatsafwijkingen. Onder de Hoge Bescherming van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mathilde. 

Guy Didelez schreef intussen samen met Dirk Dobbeleers een toneelstuk dat gedeeltelijk op dit boek gebaseerd is en geschreven werd in opdracht van het Educatief Theater Antwerpen. Het stuk werd intussen al tientallen keren met heel veel succes opgevoerd. 

                      

 

Hou je van realistische verhalen als Gebroken Glimlach, dan zou je ook Het Pest Actie Plan, (9), Eeuwig Zwijgen (+12)  Puur (+13)  De Cocon (+14) Zoete Wraak (+14) Omdat ik niet wou kussen (+14) Ik ben iemand/niemand (+15) of Pril Geluk (+15) kunnen lezen.

 

 

Laatst aangepast (maandag, 30 november 2015 17:59)